20050111, Mirjam Timmer gaat verder als Mir
    Archief
        Archief 2006
            Archief januari 2006

WERGEA Zangeres Mirjam Timmer uit Wergea, die in 2003 de samenwerking met Johan van der Veen in Twarres beëindigde, gaat verder onder de naam MIR. De eerste drie letters van haar voornaam vormen het Russische woord voor 'vrede'. Haar single 'Face to face' staat gepland voor eind deze maand. Daarna volgt een cd, waaraan de Brit John Themis als song-schrijver heeft meegewerkt. Er staat onder meer een duet met Simple Minds-zanger Jim Kerr op, 'The deep blue sea'.

(bron: Leeuwarder Courant woensdag 11 januari 2006 wmm)

Meer info over MIR is te vinden op haar eigen site: www.mirmusic.nl

 

www.atproductions.com schrijft het volgende over MIR:

Ze werd bekend met Twarres, maar keert nu zonder Johan terug onder de naam MIR. De afgelopen twee jaar heeft Mirjam in alle rust een album opgenomen en is er nu helemaal klaar voor om als soloartiest en als MIR verder te gaan.
De meeste nummers van het album  zijn het gevolg van een samenwerkingsverband tussen MIR en de Engelse songwriter John Themis, die eerder successen behaalde met o.a. Dido, Sugababes, Tori Amos, Emmylou Harris en de Culture Club.
Ongetwijfeld een van de muzikale hoogtepunten van het album is een duet van MIR met Simple Minds’ zanger Jim Kerr, die zij tijdens een van de Night Of The Proms concerten heeft ontmoet.
MIR tekent zelf grotendeels voor de productie,  onder het toeziend oog van executive producer Peter van Asten, terwijl Holger Schwedt is ingehuurd om het eindproduct mede te mixen.

Eind januari verschijnt de eerste single ‘Face To Face’ , een uitstekend visitekaartje van het album dat in het voorjaar uitkomt. MIR hoopt dit jaar met haar band op veel festivals te spelen en is vast voornemens een overtuigende come-back te realiseren.