Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Persbericht, 17 september 2013

Gemeente Leeuwarden realiseert Fietspad Grou- Wergea in 2014

Binnen nu en een aantal weken wordt de overeenkomst getekend tussen de gemeentes Leeuwarden, Boarnsterhim en de provincie Fryslân voor de aanleg van het fietspad in het Leechlân. Alle  voorbereidingen en overdrachten vinden plaats tot eind dit jaar. Dan kan er meteen daadwerkelijk worden gestart met grondaankopen en aanbesteding.

De grondeigenaren waren altijd al unaniem positief over dit belangrijke pad wat de veiligheid van de weg enorm gaat verbeteren.

Eind 2014 moet het fietspad zijn gerealiseerd en kan iedereen – schoolgaande kinderen, recreanten, scootmobiels, skeelers,  wandelaars en fietsers – genieten van een veilige verbinding.

 

De weg wordt ook opnieuw ingericht als 60 km weg zodat deze goed aansluit op de rest van het wegennet van de gemeente Leeuwarden.

De intentie is groot bij de gemeente Leeuwarden om ook fase 2 tot Warten zo snel mogelijk te realiseren. Er is nu veel geïnvesteerd in het voortraject. Wethouder Thea Koster laat desgevraagd weten: “Leeuwarden heeft nog nooit een fietspad toegezegd en niet uitgewerkt.”

Provincie, gemeente Boarnsterhim en Leeuwarden en alle grondeigenaren die zo positief hebben meegewerkt om dit langdurige traject te realiseren, namens alle bewoners en gebruikers hartelijk dank!

Werkgroep Fietspad Leechlân,

Pleatslik Belang Wergea, Pleatslik Belang Grou, Dorpsbelangen Warten en namens de bewoners Fokelien van der Meulen en Matty Kloosterman.

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.