Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Mevrouw Leentje Kalsbeek-van der Woude uit Wergea (1946) is buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (Babs) in Boarnsterhim.

Op 11-12-‘13 zal zij haar 450e huwelijk in de gemeente Boarnsterhim sluiten. Mevrouw Kalsbeek is 21 jaar Babs geweest. Met het beëindigen van de gemeente Boarnsterhim, legt zij ook haar functie neer.

Het eerste bruidspaar dat mevrouw Kalsbeek in de echt verbond trouwde op 3 juli 1992. Het huwelijk werd voltrokken in het Raadhuis van de gemeente Boarnsterhim aan de Stationsweg in Grou. In het zelfde gebouw, nu eigendom van Aangenaam Notarissen maar nog steeds trouwlocatie, zal zij ook haar laatste huwelijk voltrekken.

Toen mevrouw Kalsbeek in haar functie als Babs begon had bijna ieder dorp in Boarnsterhim een ‘eigen’ trouwambtenaar. Dit maakte het voltrekken van een huwelijk vaak tot een persoonlijke plechtigheid. Mevrouw Kalsbeek is destijds via plaatselijk belang Wergea gevraagd deze functie op zich te nemen. Zij vond het een eer en een uitdaging om dit werk te doen.

Mevrouw Kalsbeek geeft aan dat zij haar functie van Babs altijd met veel genoegen heeft uitgevoerd. ‘Ieder bruidspaar heeft een bijzonder verhaal. Het zogenaamde voorgesprek ter voorbereiding van de trouwplechtigheid was elke keer weer een feestje’, zo zegt mevrouw Kalsbeek.  Zij heeft als Babs op zeer uiteenlopend locaties bijzondere paren in de echt verbonden. Een aantal locaties waren: het Raadhuis, bij bruidsparen thuis, op boten, in een restaurant, of in een kerk. Bijzondere mensen die haar zijn bijgebleven zijn onder meer de vele dorpsgenoten die ze in de echt heeft verbonden, maar ook zeer ernstig zieke mensen, mensen die voor de tweede keer met elkaar  keer wilden trouwen, iemand die blind was, twee mannen, twee vrouwen of zusters die op dezelfde dag en tijdstip zijn getrouwd.

Op 11 december aanstaande sluit mevrouw Kalsbeek haar laatste huwelijk voor de gemeente Boarnsterhim om 14.00 uur in het oude Raadhuis van Grou (Stationsweg in Grou).

[Bron: persbericht gemeente Boarnsterhim]

 
Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.