Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

RIOOL IN BEELD

Al ’s ochtends vroeg zat ik bij een presentatie in het perscentrum Nieuwspoort over “Het Riool in Nederland”. De uitvinding en aanleg van onze riolering heeft een enorme impuls gegeven aan het niveau van de volksgezondheid. Daar denken we niet dagelijks aan, als we vuil water wegspoelen of ons toilet doortrekken. Wij vinden ons rioolsysteem een vanzelfsprekend gegeven. Gelukkig maar! Maar goede riolering vergt onderhoud en steeds opnieuw weer onderzoek.

Een gezin betaalt ongeveer 50 eurocent per dag voor deze basisvoorziening, dat is eigenlijk maar heel weinig als je bedenkt hoe belangrijk het riool voor ons is. In totaal ligt er meer dan 123.000 kilometer rioolbuizen in ons land in de grond.In de toekomst zullen er vele buizen vervangen moeten worden en dat vraagt veel investeringen en goede afstemming met waterbeheer in de steden en dorpen.

 

Goed onderhoud is belangrijk, dat gebeurt gelukkig ook in Nederland. Gemeenten zorgen voor vervanging bij slijtage van buizen maar ook voor droge voeten. Want om wateroverlast door hevige regenval te voorkomen zijn er ook boven de grond oplossingen nodig. Zodat straten, parken en groenstroken regenwater tijdelijk kunnen opvangen totdat het riool vrij is voor afvoer. Rioolbeheer en waterbeheer hebben dan ook alles met elkaar te maken en goede samenwerking tussen organisaties is noodzaak.

Afgelopen maandag was ik bij een bijeenkomst in Amsterdam over Recreatieschappen en Waterzaken. Om te praten over allerlei waterzaken, zoals de relatie tussen water en natuur, en de waterzuivering. Daar bleek dat in Amsterdam het samenspel van de verschillende – bij waterzuivering en waterbeheer betrokken – organisaties al nauw samenwerken en voortvarend ontwikkelen! Zo moet het !!

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Lutz Jacobi, Wergea. Lid Tweede Kamer. Column voor week 3 december 2013

           

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.