Het is sinds kort mogelijk om de agendapunten van www.wergea.com via een zgn. RSS-feed te lezen.

 Het is sinds kort mogelijk om de agendapunten van www.wergea.com via een zgn. RSS-feed te lezen.

 

Klik hier om de feed te bekijken.

 

 

 

 

Onderstaande tekst is overgenomen van Wikipedia om enig uitleg te geven over RSS-feeds:

 

RSS wordt vooral gebruikt bij weblogs, fora of nieuwssites om telkens op de hoogte te kunnen zijn van het laatste artikel/nieuws. Weblogs en forums worden meestal bijgehouden met speciaal ontwikkelde publicatiesoftware. Dit soort software (bijvoorbeeld WordPress, Blogger, Movable Type, Pivot en Joomla) genereert naast de reguliere (X)HTML-output ook vrij eenvoudig, of zelfs automatisch, een RSS-feed.

RSS-feeds (XML-bestanden) worden in de regel gegenereerd door de publicatiesoftware van degene die een website onderhoudt. Deze vorm van publiceren is niet louter voorbehouden aan webloggers. Ook grote webuitgaven als De Telegraaf, De Volkskrant, Trouw, Washington Post en New York Times publiceren hun kopij behalve in HTML ook in RSS.

RSS-feeds zijn te lezen via een speciale RSS-lezers, maar kunnen ook via speciale websites worden gelezen (zoals Google Reader). RSS-lezers zijn er in vele soorten en smaken, betaald en niet betaald, onder meer voor Linux, Macintosh en Windows. Met sommige kan men louter RSS-feeds lezen, met andere kan ook geblogd worden of kan men Usenet-groepen bezoeken. De meeste grote browsers ondersteunen RSS, zo bevat de Safari-browser van Apple sinds 2005 een ingebouwde RSS-lezer. Ook Mozilla Firefox heeft een ingebouwde RSS-lezer (genaamd 'Live Bookmarks'). Opera ondersteunt RSS al vanaf versie 8. En sinds versie 7 heeft ook Internet Explorer ondersteuning.

Sinds RSS 2.0 (2002) kan RSS ook verwijzingen naar andere bestanden bevatten via 'enclosures'. Dit laat bijvoorbeeld toe om RSS te gebruiken voor podcasting. Ook op sommige gsm's zijn er ingebouwde RSS-lezers te vinden.

 

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.