Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

gemeentelwdDe gemeente Leeuwarden heeft de resultaten van de enquete uitgewerkt. Ook op Omrop Fryslân kwam dit voorbij met beelden uit Wergea en een interview met Hendrik Fridsma (lid van de woonwerkgroep samen met Ypie Kerkstra en Wietse Martens): link.

Resultaten vragenlijst ‘Wonen in de dorpen’

Van 1 februari tot 1 maart 2021 konden huishoudens in de dorpen online de vragenlijst ‘Wonen in de dorpen’ invullen. Dit gold ook voor in- of uitwonende jongvolwassene en personen/huishoudens die graag in een dorp binnen de gemeente Leeuwarden willen wonen, maar nu elders verblijven. In totaal werden 1946 vragenlijsten ingevuld, waarvan 1889 uit de dorpen en 57 uit de stad Leeuwarden of elders. Het aantal huishoudens in alle dorpen van de gemeente Leeuwarden is 12.884, waarvan 10.155 huishoudens zijn benaderd. De respons op de vragenlijst is circa 18,6%, een resultaat waar de gemeente Leeuwarden zeer tevreden over is.


Woonbehoefte in de dorpen

Van de 1889 ingevulde vragenlijsten uit de dorpen hebben 450 personen/huishoudens aangegeven te willen verhuizen. Van de 82 personen tussen 19 en 29 jaar zijn 44 nog inwonend bij ouders en op zoek naar een zelfstandige woning. Een derde deel zoekt een huurwoning, maar bijna 80% daarvan verwacht niet binnen een jaar een huurwoning te kunnen vinden vanwege te weinig aanbod. In de leeftijd 60 jaar en ouder zijn er 162 personen/huishoudens met verhuisplannen. De reden hiervoor is dat ze ouder worden en graag kleiner willen wonen. Deze woningzoekenden zoeken met name een levensloopgeschikte woning of een appartement. Zo’n 50 procent stelt dat de betreffende woning niet in het dorp beschikbaar is.

Klik hieronder op Lees meer om de rest van het artikel te lezen.

 

Lees meer: Resultaten vragenlijst Wonen in de Dorpen

gemeentelwdIn mei ontvingen alle bewoners van Wergea een brief met enquête over de Stringbrêge. Hieronder een update van de gemeente Leeuwarden over deze enquête én over de bijeenkomst die momenteel wordt voorbereid.

U kunt de enquête invullen tot en met vrijdag 17 juni 2021
Heeft u de enquête al ingevuld, hartelijk dank daarvoor. We hebben al veel reacties mogen ontvangen. Heel waardevolle informatie waar we straks verder mee kunnen. Heeft u de enquête nog niet ingevuld, maar wilt u dat nog wel doen? Gooi hem dan uiterlijk vrijdag 17 juni a.s. in de brievenbus.

Vooraankondiging digitale bijeenkomst

Noteer dinsdagavond 6 juli alvast in uw agenda

Wij bereiden momenteel een bijeenkomst voor. Deze vindt digitaal plaats via een livestream vanuit een studio. Graag willen we de uitkomst van de enquête met u delen/presenteren. Tevens is er ruimte voor uw inbreng welke u dan kunt toelichten. De presentatie en begeleiding van deze avond wordt gedaan door Marijke Roskam .
Binnenkort ontvangt u van ons een brief met meer informatie over deze bijeenkomst. Via deze brief kunt u zich ook aanmelden.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Laat het ons dan weten. Neem dan gerust contact op met Marianne Reitsma, communicatieadviseur project Grut Palma en Stringbrêge via marianne.reitsma@leeuwarden.nl.

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.