logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

Asfaltering Wergeaster dykIn de week van 2 t/m 6 mei zullen er asfalteringswerkzaamheden plaatsvinden aan de kruisingen/plateaus Wergeasterdyk. Een en ander volgens bijgevoegde bewonersbrief en verkeerstekeningen.

Overdag zal er gewerkt worden met een halve rijbaanafzetting. En in de avonden (maandag-donderdag) tussen 19.00-6.00 uur zijn de kruisingen buiten het dorp gestremd.

[klik op de afbeelding voor een grotere versie]

Bron: Sector Inrichting en Beheer Buitenruimte, gemeente Leeuwarden.

03aBijeenkomst ‘team brug’ op 10 maart 2022
Een werkgroep bestaande uit inwoners van Wergea en ondersteund door ambtenaren van de gemeente is afgelopen half jaar aan de slag gegaan met een gewenst programma van eisen voor de Stringbrêge. Op donderdagavond 10 maart was er een terugkoppeling van de uitkomsten van die sessies naar Team Brug* in de Bidler.
* Team brug: Na de (digitale) bijeenkomst op 6 juli 2021 konden mensen aangeven of ze actief mee wilden doen/denken in het participatietraject. Ongeveer 20 inwoners van Wergea wilden dit en samen werden zij Team Brug. Enkele inwoners uit deze groep deden actief mee aan de werksessies.

Uitkomsten van werkgroep
Hieronder de uitkomsten van de werkgroep in het kort:

  • Voorkeursvariant werkgroep: draaibrug
  • Op afstand bedienen **
  • Meer communicatie benodigd over het omvaren voor grotere boten
  • Niet unaniem uit de werkgroep: variant versmallen van de huidige ophaalbrug.
    ** Bediening op afstand vergt nader onderzoek. Extra brugwachter gedurende drukke zomermaanden is ook een tijdelijke/permanente alternatieve oplossing.

Klik op 'Lees meer' voor meer informatie.

 

Lees meer: Update over de Stringbrêge

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.