brugwachter piet weggebonjourdHebt u ook genoten van de serie "Het Dorp" van Omroep Max, waarin ook Wergea voorbij kwam, met onze winkels, toeristen, bootjes en onze "brege-wipper" Piet Kloosterman? Man van het dorp, die elke vraag die een toerist maar kan stellen kan beantwoorden? Deze beelden zijn historisch, want wat de gemeente Leeuwarden betreft mag hij zijn biezen pakken...

Een kort intro uit het artikel in de Leeuwarder Courant:

Brugwachter Pieter Simon Kloosterman is van de bruggen in Wergea gehaald. Kloosterman zou ‘te eigen zijn als brugwachter’, zo kreeg hij volgens eigen zeggen te horen.

,,Ik ben al jaren brugwachter in Wergea in de zomer. ‘s Winters had ik een andere baan. Nadat ik in januari aangaf weer beschikbaar te zijn voor het seizoen, hoorde ik niks. In februari heb ik aan de bel getrokken en hoorde dat ik deze zomer niet meer op de brug in Wergea zou staan.”

De mededeling kwam voor Kloosterman als een donderslag bij heldere hemel. ,,Ik heb woedend de telefoon op de haak gesmeten.” Een tijdje later zocht Kloosterman weer contact. ,,Toen kreeg ik van de coördinator te horen dat Leeuwarden niet verder wil met brugwachters die te eigen zijn.” Wel kreeg Kloosterman een alternatief aangeboden: twee dagen op de Vrouwenpoortsbrug in Leeuwarden. ,,Maar daar kan ik niet van leven. In Wergea stond ik samen met een collega zeven dagen per week elf uur per dag op de brug.”

Kloosterman is verbolgen dat hij zomaar van ‘zijn brug’ is afgehaald. ,,Een brugwachter in Wergea is veel meer dan een brugwachter alleen.

Lees de rest van het artikel hier: link.

De afbeelding bij dit artikel is afkomstig uit de genoemde aflevering van Het Dorp van Omroep Max.

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.