Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Uitstel van de aanleg van een fietspad door het Leechlân tussen Grou en Warten/Wergea is niet mogelijk. Dit stelt de werkgroep Fietspad Leechlân nu de cijfers van recente snelheidsmetingen bekend zijn geworden.

GROU - Uitstel van de aanleg van een fietspad door het Leechlân tussen Grou en Warten/Wergea is niet mogelijk. Dit stelt de werkgroep Fietspad Leechlân nu de cijfers van recente snelheidsmetingen bekend zijn geworden.

Richting Wergea reed 59 procent van de automobilisten harder dan de toegestane 80 kilometer per uur, richting Grou was dat 60 procent. Burgemeester en wethouders van Boarnsterhim willen de aanleg uitstellen nu er financiële problemen zijn. De werkgroep hoopt dat de cijfers de gemeenteraad morgenavond zullen overtuigen. Bovendien wijst de werkgroep er op dat alle politieke partijen bij de verkiezingen het fietspad als speerpunt hadden opgenomen.

De metingen zijn door 3VO in samenwerking met de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden verricht tussen 27 juni en 4 juli 2007. De gemiddelde snelheid van 85 procent van het verkeer – er werden in totaal 16341 voertuigen geteld – was 106 kilometer per uur richting Wergea en 101 kilometer per uur richting Grou. In 2005 lag deze snelheid nog op 95 kilometer per uur. De topsnelheden lagen dit keer op 179 kilometer per uur richting Wergea en 178 kilometer per uur de andere kant op.

3VO heeft ook naar het totaal aantal verkeersongevallen gekeken. Dat waren er in de hele gemeente tussen 1994 en 2006 1541, waarvan er 35 plaatsvonden op het Leechlân. De combinatie van te snel rijdende auto’s met scholieren, omwonenden en toeristen op de fiets, levert gevaarlijke situaties op, waarbij vooral de fietsers kwetsbaar zijn, stelt de werkgroep vast.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de plaatselijke belangen in Grou, Wergea en Warten en uit omwonenden.

Bron: Leeuwarder Courant, 24-09-2007

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.