Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Een raadsmeerderheid in Boarnsterhim is tegen het schrappen van een fietspad door het Leechlan tussen Grou en Wergea/Warten wegens financiële problemen bij de gemeente.

GROU - Een raadsmeerderheid in Boarnsterhim is tegen het schrappen van een fietspad door het Leechlan tussen Grou en Wergea/Warten wegens financiële problemen bij de gemeente. Ook het opknappen van de Borg-molen op het eiiand De Burd mag niet van de agenda gehaald worden.

Voor de financiering van het fietspad, dat €4 miljoen moet kosten, kwam de grootste partij, de PvdA, gisteravond met een verrassend voorstel. Het geld dat gereserveerd staat voor een nieuw zwembad in Grou, €150.000 jaarlijks, moet gebruikt worden voor dit fietspad. Omdat er verder zicht is op €800.000 aan subsidies en er uit het Friese Merenproject €1,2 miljoen gehaald kan worden, is de financiering zo goed als rond, aldus fractievoorzitter Hanneke Dekker.

Daarmee neemt haar partij nog geen afscheid van een nieuw zwembad in Grou, stelde zij. In samenwerking met commerciële partijen moet het mogelijk zijn tot een doelgroepenbad te komen zonder dat de gemeente daaraan bij hoeft te dragen, denkt de partij. Volgens wethouder Daan van der Meulen wordt daarmee wel het idee van een recreatief bad, een wens van de bevolking, losgelaten. De strijders voor een nieuw zwembad, de brede zwembadcommissie (BZC), zien deze oplossing in ieder geval niet zitten, liet voorzitter Gerard Frijling na afloop weten. Wethouder Van der Meulen gaf aan dat de suggestie van de PvdA wel een heel eind richting realisatie van het fietspad zou helpen, maar vroeg zich openlijk af of de gemeente zo'n groot project wel kan trekken gezien de financiële en organisatorische problemen.

Als die problemen in de gemeentelijke organisatie er niet geweest waren, had het fietspad al lang betaald kunnen worden, stelde FNP-fractievoorzitter Lyda Veldstra. Voor het mis-management van de gemeente, moet de burger nu betalen, stelde zij vast.

FNP, WD, GB2000 en CDA stelden verder vast dat voor de Borgmolen al 82 procent van de restauratiekosten binnen is aan subsidies en dat de toegezegde €65.000 van de gemeente dan niet meer teruggetrokken kan worden. Het CDA wil dit bedrag en het geld voor het fietspad halen uit schuiven met vervangingsinvesteringen, maar ook grotere investeringen, zoals baggeren van het Nijdjip in Grou, laten vervallen. Van der Meulen wees deze suggesties af.

Bron: Leeuwarder Courant, woensdag 26 september 2007 wmm

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.