Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

De maximumsnelheid op het Leechlân tussen Grou en Wergea-Warten moet omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Dit is nodig omdat de gemeente een fietspad niet kan betalen.

GROU - De maximumsnelheid op het Leechlân tussen Grou en Wergea-Warten moet omlaag van 80 naar 60 kilometer per uur. Dit is nodig omdat de gemeente een fietspad niet kan betalen, stelt het college van Boarnsterhim voor aan de gemeenteraad. De werkgroep Fietspad Leechlân kan zich absoluut niet in dit alternatief vinden, aldus woordvoerster Matty Kloosterman.

Burgemeester en wethouders stellen bij de presentatie van het haalbaarheidsonderzoek naar het fietspad dat met het beperken van de snelheid het Leechlân ook veiliger wordt voor fietsers. Dat dit standpunt onbegrip oplevert bij belanghebbenden, is het college zich bewust. Kloosterman houdt de hoop gericht op de gemeenteraad die tot nu toe steeds geprobeerd heeft geld voor het fietspad vrij te maken.

Het college meldt dat de raad dan nog dekking moet vinden voor minimaal €2 miljoen van de in totaal €4 miljoen die nodig is voor de aanleg van de westelijke variant. Die is 25 procent goedkoper dan een fietspad aan de oostelijke kant van het gebied, onder andere omdat daar geen fietsoversteek nodig is.

Als tussenoplossing bestaat ook nog de mogelijkheid een gedeelte van het fietspad aan te leggen van Grou tot de Greate Kritewei. Aanleg in twee fasen is wel duurder dan in een keer, aldus het haalbaarheidsonderzoek.

Bron: www.leeuwardercourant.nl, 26-10-2007

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.