Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Een meerderheid in de gemeenteraad van Boarnsterhim, bestaande uit CDA en PvdA, voelt ervoor om in te stemmen met een verhoging van de onroerendzaakbelasting met 20 procent. ,,Us finansjele situaasje noopt ús dêrta’’

GROU – Een meerderheid in de gemeenteraad van Boarnsterhim, bestaande uit CDA en PvdA, voelt ervoor om in te stemmen met een verhoging van de onroerendzaakbelasting met 20 procent. ,,Us finansjele situaasje noopt ús dêrta’’, aldus PvdA’er Jelle de Visser gisteravond in de raad. De oppositiepartijen zijn fel tegen.

Over twee weken vindt de besluitvormende raadsvergadering plaats over verhoging van de lasten. Volgens het college is het noodzakelijk om uit het financiële dal te komen waarin de gemeente verkeert. Het preventief toezicht van de provincie dreigt, aldus wethouder Daan van der Meulen.

Hij vindt dat de raad de wens voor een fietspad door het Leechlân tussen Grou en Wergea- Warten moet laten varen. ,,Der moat noch folle mear trochgean. Alles trochgean litte wolle, in fytspaad derby en gjin ferheging fan de ozb, is net rejeel.’’ FNP, VVD en GB2000 vinden dat het college niet reëel is door bij de kosten voor het fietspad geen rekening te houden met een subsidie van €1,2 miljoen. Gebeurt dat wel, dan hoeft de onroerendzaakbelasting niet zoveel omhoog, 4 tot 6 procent zou dan al meer dan genoeg zijn, aldus de FNP. De 20 procent klinkt misschien hoog, zei CDA’er Jouke Gerbrandy, maar Boarnsterhim zit nu per burger op gemiddelde ozb-lasten van €177.

Daar zou ruim €35 bijkomen, en dat kan in acht termijnen betaald worden. De FNP heeft eveneens moeite met de verhoging van belastingen en leges.

Fractievoorzitster Lyda Veldstra rekende voor dat een abonnement op de raadsstukken van €46,70 naar €143 gaat, een rijbewijs van €30 naar €60 en een muziekvergunning gaat €14 kosten in plaats van €6.

Bron: Leeuwarder Courant, 05-12-2007

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.