Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

De Bidlerbrêge in Wergea blijft beweegbaar. De voltallige gemeenteraad van Boarnsterhim stemde gisteravond een collegevoorstel af om de brug te vervangen door een vaste boogbrug.

WERGEA – De Bidlerbrêge in Wergea blijft beweegbaar. De voltallige gemeenteraad van Boarnsterhim stemde gisteravond een collegevoorstel af om de brug te vervangen door een vaste boogbrug.

Een zaal vol Wergeasters, van wie er zes inspraken, keerde tevreden huiswaarts. Met spandoeken als ‘vaste brug is karaktermoord’ maakte het dorp andermaal duidelijk hun Wergeasterfeart bevaarbaar te willen houden. Pleatslik Belang gaf een vervolg aan deze actie door zelf met een voorstel te komen. Moest volgens het college een nieuwe ophaalbrug €640.000 kosten, de Wergeasters vonden een bedrijf dat voor €17.500 de huidige brug vijf jaar beweegbaar houdt.

Daarna kan een definitieve oplossing gezocht worden. Dan is ook duidelijk welk effect de Staandemastroute op het dorp heeft. Die route om Wergea heen zal volgens het college veel pleziervaart door het dorp wegnemen. Die suggestie werd met klem door de insprekers bestreden.

De raad plaatste ook vraagtekens bij de berekening die het college had losgelaten op het voorstel van Pleatslik Belang. Volgens het college kwam It Wetterskip met eenzelfde voorstel €90.000 duurder uit. Met bedieningskosten zou het dan zelfs gaan om €182.500, maar daarbij waren volgens PvdA’er Jelle de Visser bedragen uit beide offertes dubbel geteld.

Er restte wethouder Daan van der Meulen niets anders dan het eigen voorstel om over te gaan op een vaste brug van €350.000 in te trekken en de belofte te doen de offertes van Pleatslik Belang en It Wetterskip beter uit te zoeken.

De Wergeasters reageerden opgelucht. Tijdens de inspraakronde hadden ze niet alleen gewezen op het verdwijnen van de leefbaarheid en de gezelligheid in het dorp, maar vooral ook op de gevaren voor de Kleine Buren. Die straat zou bij een vaste brug onbereikbaar worden voor autoverkeer, ambulances, brandweer en politie.

Dat een tekening voor de vaste brug traptreden liet zien om het hoogteverschil te overbruggen werkte op de lachspieren. Hoe moeten mensen met kinderwagens hierlangs en hoe zou het bezoekers van het café in de buurt vergaan.

Bron: Leeuwarder Courant, 05-12-2007

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.