Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

De jeugd van Boarnsterhim drinkt meer dan leeftijdsgenoten in andere gemeenten in Boarnsterhim.

GROU - De jeugd van Boarnsterhim drinkt meer dan leeftijdsgenoten in andere gemeenten in Boarnsterhim. Wat de reden hier voor is, is bij de gemeente niet bekend. De vele toeristen in de zomer zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn. Volgens wethouder Daan van der Meulen beseft de jeugd nog te min wat voor schade het veelvuldige drankgebruik met zich kan brengen. Door stevig in te zetten met een alcoholmatigingsbeleid hoopt de gemeente het alcoholgebruik in de gemeente te minderen. Een belangrijke doelgroep wordt de jeugd onder de zestien jaar.

De jongerenraad van Boarnsterhim is blij met het plan van de gemeente. „We zien graag dat de beleidsmakers in gesprek gaan met jongeren in kroegen, keten en jeugdhonken. De gemeente zou ook een informatieavond kunnen organiseren waar burgers, jongeren en bestuur net elkaar in gesprek of discussie gaan. Zo hebben jongeren echt het gevoel dat er naar hen geluisterd wordt", aldus Bram de Groot van de jongerenraad. De gemeente wil nu onder andere de leeftijd verhogen waarop de eerste alcohol gedronken wordt.

Boarnsterhim heeft zich aangemeld voor een pilot om het drankgebruik te verminderen. „Helaas komen we niet in aanmerking voor de pilot waarvoor de gemeente aangemeld was", vertelde burgemeester Ella Schadd. Wel deelde ze mee dat ze volgende jaar zal helpen met Friesland Frisland. Die dag moet in het teken komen te staan van verschillende evenementen gericht op het alcoholvrij feestvieren. Speciale doelgroep hierbij is de jeugd van 12 tot en met 16 jaar. Iedere gemeente kan een programma-invulling maken voor die dag. De horeca in de provincie wordt gevraagd dit initiatief te ondersteunen door die dag geen alcohol te schenken. „Want je kan ook leuk feesten zonder drank', concludeert Schadd. Wethouder Daan van der Meulen deelde mee dat de jeugdcentra die door de gemeente gesubsidieerd worden nauwlettend in de gaten gehouden worden. „En die aanpak werkt", vertelde de wethouder de raad.

De gemeenteraad deed er bij het raadsvoorstel over het alcoholmatigingsbeleid nog een schepje boven op. De PvdA deed het voorstel om ook een notitie te maken over' het drugsgebruik in de gemeente. De FNP en WD steunden de PvdA hier in.

Bron: Mid Frieslander dinsdag 11 december 2007 wmm

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.