Gemaal Kalsbeekstrjitte Wergea. De herstructurering in het gebied rondom de Kasjestrjitte in Wergea is afgelopen voorjaar afgerond. In het herstructureringsgebied is veel schoon regenwater afgekoppeld van het vuilwaterriool. Dit schone regenwater wordt nu afgevoerd naar het oppervlakte water. Zodoende hoeft er minder schoon water naar de zuivering te worden afgevoerd. Dit is een verbetering voor zowel de hoeveelheid te zuiveren afvalwater als voor de capaciteit van de riolering.

Het water wordt rechtstreeks afgevoerd naar een dichtbij gelegen afwateringssloot in dit specifieke geval naar de sloot naast de Kalsbeekstrjitte in Wergea. Deze sloot krijgt nu meer water te verwerken. Het gemaal op het einde van de Kalsbeekstrjitte dient als sluitstuk vervangen te worden. Het gemaal is verouderd en de capaciteit is met het afgekoppelde regenwater aan de kleine kant. Om de sloot rondom de sportvelden goed te kunnen verversen worden de werkzaamheden gecombineerd met het aanbrengen van een water inlaat constructie.

De werkzaamheden zijn inmiddels aanbesteed en zullen rond de eerste week van september opgestart worden. Het werk is gegund aan aannemer Witteveen te Surhuisterveen en zal ongeveer 2 maanden in beslag nemen.
Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.