Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

website alle friezenOude Burgerlijke Stand registers Boarnsterhim online

 

Kort voor de jaarwisseling is de gemeente Boarnsterhim overgegaan tot publicatie van haar oude Burgerlijke Stand-registers op internet. Het scannen van de akten kon nog net worden voltooid in 2011; het jaar waarin het tweehonderdjarig bestaan van de Burgerlijke Stand in het hele land werd herdacht.

Evenals de meeste andere Friese gemeenten heeft Boarnsterhim zich aangesloten bij de website www.AlleFriezen.nl , die onderzoekers een ware schat aan genealogische informatie biedt.

Door het online aanbieden van de Burgerlijke Stand is het samenstellen van familiestambomen een stuk eenvoudiger geworden. Afbeeldingen van de akten kunnen op de website worden gedownload.

Van de gemeenten Idaarderadeel, Rauwerderhem en Utingeradeel zijn tientallen geboorte-, huwelijks- en overlijdensregisters online gezet. De oudste bronnen dateren uit 1811, toen de Burgerlijke Stand in Nederland bij decreet van Keizer Napoleon werd ingevoerd.

In het bestand zijn akten te vinden over bekende ‘Boarnsterhimers’ zoals Dr. Eeltsje Halbertsma, Folkert Kuipers, Suster van der Vegt en Alle Jans Smeding, maar evenzeer over duizenden onbekende bewoners van Midden-Fryslân in de negentiende en het begin van de twintigste eeuw.

[persbericht Boarnsterhim 19 januari 2012]

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.