Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

zonnepanelenSamen opwekken, samen profiteren
Wij willen als Coöperatie Duurzaam Wergea een nieuw zonneproject realiseren op basis van de zogenaamde Postcoderoos-regeling. Het idee daarachter is om als deelnemer je eigen zonne-energie op te wekken, zonder dat de panelen op je eigen dak hoeven te liggen. We hebben van Rienk Stelwagen de mogelijkheid aangeboden gekregen om het dak van zijn koeienstal hiervoor te gebruiken.
 
Wat is een Postcoderoos regeling?
De Postcoderoos Regeling biedt 15 jaar lang gegarandeerd vrijstelling van energiebelasting over de zonne-energie die de deelnemers in het project gezamenlijk opwekken. Dit betekent dat zonnepanelen niet langer op het eigen huis of bedrijfspand hoeven te liggen, maar ook elders geïnstalleerd kunnen worden.
 
Hoe werkt het?
Voor (toekomstige) leden van de coöperatie is het mogelijk om als deelnemer te investeren in zonnepanelen bij Rienk Stelwagen op het dak. Voor mensen die, om wat voor reden dan ook, geen of weinig zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen plaatsen, is dit een zeer interessante regeling. Voorwaarde is wel dat je als deelnemer moet wonen binnen het werkgebied van de coöperatie (Wergea, Warstiens, Domwier en Eagum).
De investering die je als deelnemer doet, geeft jaarlijks recht op de opbrengst van een deel van het zonnedak. Deze opbrengst wordt naar rato berekend en daarvoor ontvang je jaarlijks een teruggave van de energiebelasting over de energie die je thuis gebruikt.
 
Wat is het voordeel?
De energiebelastingvrijstelling vormt het verdienmodel voor de deelnemers. Na afloop van een opwekjaar stelt de coöperatie per deelnemer in een verklaring vast hoeveel daadwerkelijk geproduceerde stroom er aan jouw investering is toe te schrijven. Met deze verklaring ga je vervolgens naar je eigen energieleverancier, zodat deze het jaarlijkse belastingvoordeel voor je verrekent. Uiteindelijk verdien je in 15 jaar je investering terug, haal je daarbovenop een mooi rendement, steun je de coöperatie (en dus onze doelen) en verlaag je je CO2-footprint.
 
Laatste mogelijkheid om mee te doen in deze regeling
Minister Wiebes heeft besloten dat de Postcoderoos-regeling per 1 januari 2021 overgaat in een subsidieregeling. Deze nieuwe regeling heeft een minder rendement. Ons doel is om dit zonneproject nog in de huidige regeling te realiseren. Vandaar dat het voor de coöperatie van belang is om snel te peilen hoeveel mensen aan dit Postcoderoos-project mee willen doen. Wanneer er genoeg animo is, kunnen we het project nog dit jaar realiseren.
 
Interesse om deel te nemen?
Kun (of wil) je zelf geen zonnepanelen op je eigen dak, maar wil je wel de genoemde voordelen van eigen panelen? Klik dan op deze link en laat uw naam en mailadres achter. Op basis van de belangstelling laten we zo snel mogelijk weten of we met het project doorgaan en volgt er aanvullende informatie en de mogelijkheid tot definitieve inschrijving.
 
Meer informatie over de Postcoderoos-regeling is hier te vinden: www.postcoderoosregeling.nl
 
NB: ken je iemand in jouw omgeving die nog geen lid is van de coöperatie, waarvoor deze regeling ook interessant is, dan kun je deze link doorsturen. Hij of zij kan dan ook lid worden en meedoen.

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.