Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Drie winkels uit Wergea en Warten hebben een gat in de markt ontdekt. Ze zet­ten een bezorgservice op voor de Leeuwarder wijk Zuiderburen. Het gaat om Slager Jan van der Wal en bakker Teije de Boer uit Wergea en de landwinkel bij de boerderij van de familie Nauta in Warten.

Ondernemers Wergea-Warten bundelen krachten

Bezorgservice voor tweeverdieners Zuiderburen

WERGEA - Drie winkels uit Wergea en Warten hebben een gat in de markt ontdekt. Ze zet­ten een bezorgservice op voor de Leeuwarder wijk Zuiderburen. Het gaat om Slager Jan van der Wal en bakker Teije de Boer uit Wergea en de landwinkel bij de boerderij van de familie Nauta in Warten. Slager Van der Wal: „Er wonen veel tweeverdieners in die wijk, die weinig tijd hebben om boodschappen te doen en eten te koken. Daar willen wij op inspringen." „Wy trijen meitsje alles sels. Dat is ús krêft", zegt bakker Teije de Boer.

Jan van der Wal is ruim anderhalf jaar slager in Wergea. Hij heeft al een bezorgdienst in Wergea, Warstiens, Warten en Wirdum. ,,Ik krijg de laatste tijd steeds meer mensen uit Leeuwarden in de winkel. Hier kunnen ze de auto voor de deur kwijt. In Leeuwarden is dat vaak een probleem." Van der Wal merk­te dat zijn klanten uit Zuiderburen ook wel behoefte aan een bezorg­dienst hadden. „Dat werd me wel eens gevraagd."

Van der Wal heeft veel contacten met bakker Teije de Boer. De Boer: „Wy fernimme ek dat der hieltyd mear minsken fan büten öf komme. It idee om in besoarchtsjinst op te setten, spruts ús ek oan."

De familie Nauta heeft sinds een aantal maanden een landwinkel bij de boerderij, waar ze onder meer eigengemaakte kaas en zuivel ver­kopen. Janne-Rins Nauta: „Mei min waar sykje minsken net sa gau dizze winkel op. Dêrfoar sitte wy te fier bûtenút." Jacob Nauta: „Wy sette ús produkten ek wol ôf yn de supermerk. Dizze besoarchtsjinst is in hiel moaie oanfolling."

De drie ondernemers zijn razend enthousiast. Van der Wal: „Het idee is nog pril. We zijn nog bezig met het maken van bestellijsten, een website en een folder, maar de bestellingen stromen al binnen!" Ze zien de toekomst rooskleurig tegemoet. De Boer: ,,Der komme noch folle mear wenten by oan 'e súdkant fan Ljouwert. Ik tink dat dêr foar ús ek noch in hiele merk lijt."

20080206ondernemers.jpg

 Van links naar rechts Jacob Nauta, Teije de Boer en Jan van der Wal maken allen hun eigen producten. „Dat is ús krêft", zegt bakker Teije de Boer. (Foto: Pier van der Heide)

(bron: Mid Frieslander dinsdag 5 februari 2008 wmm)

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.