Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Afgelopen weekend is de Grouster Philip Schippers geslaagd voor de zes-jarige intensieve opleiding tot osteopaat. Sinds 2000 is hij in de fysiotherapiepraktijk van zijn broer Siebe werkzaam als fysiotherapeut en manueeltherapeut.

Afgelopen weekend is de Grouster Philip Schippers geslaagd voor de zes-jarige intensieve opleiding tot osteopaat. Sinds 2000 is hij in de fysiotherapiepraktijk van zijn broer Siebe werkzaam als fysiotherapeut en manueeltherapeut. Deze praktijk zal spoedig worden voortgezet in de oud Frieslandbank op de P.J. Troelstrawei. Osteopathie is een behandelmethode waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd wordt. Uitgangspunt is dat, waar weefsel goed beweeglijk is, ziekte geen kans krijgt. Een osteopaat behandelt geen ziekte maar de mens met zijn ziekte. Hij/zij kijkt dus naar de mens als geheel.

De opleiding die Philip Schippers heeft gevolgd te Amsterdam is van een boven master niveau. De eerste vijf jaar wordt afgesloten met een examen (18 vakken) waarbij getoetst wordt op o.a. anatomie, embryologie, fysiologie, pathologie. Veel aandacht gaat uit naar praktische diagnostische vaardigheden van het gehele lichaam op het gebied van organen, bewegingsapparaat en schedel/wervelkolom/heiligbeen systeem.

 

 

 

 

 

 

 

Sinds de koop van het oud Rabobank gebouw te Wergea (dat nu “DE PRAKTIJK” heet, www.depraktijk-friesland.nl) en de overname van de praktijk van zijn voorganger R. Leenstra is Philip nu ook daar intensief bezig met het opzetten van een multifunktioneel gezondheidscentrum. Inmiddels kunnen cliënten daar terecht voor Yoga, Ismakogie, Ayurvedische massage, logopedie, mesologie, fysio-/manuele therapie en de osteopathie. Op de dinsdagen kunnen patiënten voor het huisartsenlab/trombosedienst hun bloed laten afnemen. Op beide adressen zal hij daar zijn werk als osteopaat gaan aanvangen en opbouwen.

Voor uitgebreide informatie over de praktijk in Wergea en de osteopathie kunt u terecht op de website www.depraktijk-friesland.nl!

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.