Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Lili Marleen, eeuwfeest van een schuldig lied

De Vrouwen van Nu fan Grou, Wergea, Warten, Jirnsum en Akkrum hawwe de hannen yn elkoar slein. Yn de takomst sille sy op ferskate flakken gearwurkje en sa mekoar fersterkje by ferskillende aktiviteiten.Dit kin bygelyks gean om in útnoeging fan in bysûndere sprekker/sprekster, in útstapke of in unike workshop. It earste gearwurkingsprojekt is op 17 oktober 2015.

Yn De Bidler yn Wergea sil Inez Timmer optrede mei in muzikaal teaterferhaal oer de fabeleftige skiednis fan it liet Lili Marleen dat yn de Twadde Wrâldoarloch furoare makke. Inez fertelt en sjongt oer de skiednis fan dit liet dat noch altyd libbet yn it kollektive ûnthâld fan de minsken. 'It is it ieufeest fan in skuldich liet', sa´t Inez Timmer it omskriuwt. Yn dit jier fan 70 jier betinking tige de muoite wurdich. Net foar neat krige dizze foarstelling al hiele goeie resinsjes. Wy sjogge út nei dizze earste spesjale gearwurking fan de Vrouwen van Nu dy´t holden wurdt mei de omlizzende ôfdielingen fan de Vrouwen van Nu. Mei elkoar op nei De Bidler foar in bysûndere erfaring en in hapke en drankje nei!

Wannear: Sneon 17 oktober 2015
Oanfang: 20.00 oere, ynrin 19.30 oere
Yntree: €10,00 ynklusyf 2 komsumpsjes
Opjefte : by de seal as fia giestmei@gmail.com
FOL=FOL Dy't earst yn 'e roef komt, hat kâns fan plak.

Het muzikale theaterverhaal 'Lili Marleen, eeuwfeest van een schuldig lied' vertelt het fabelachtige levensverhaal van Lili Marleen. Op welke persoon baseerde de schrijver zich, hoe heeft het verhaal zich kunnen ontwikkelen van redelijk anoniem gedicht tot waanzinnig populair levenslied? Waarom kenden de soldaten het lied magische waarde toe? Heeft het lied de oorlog gerekt omdat het soldaten kon motiveren? Of heeft het juist de vrede versneld omdat de vijand Lili Marleen gebruikte als tegengif? Lili Marleen werd een metafoor voor de duivelse keuzes waarvoor mensen soms worden gesteld, en die schone gewetens bezoedelen. Een schuldig lied. Inez Timmer is Nederlandse, studeerde jazz en theater aan het Conservatorium in Hilversum, verhuisde naar Duitsland waar ze in tientallen musicals en muziektheatershows speelde. Met een sterke voorliefde voor jazz en swing heeft Inez een enorme fascinatie voor de Duitse Schauspiel-Musik die begin 20e eeuw in heel Europa zo razend populair was. Vermaarde zangeressen als Marlène Dietrich, Lale Andersen, Zarah Leander hebben haar van meet af aan geboeid.

Inez Timmer woont in Essen, maar heeft haar band met Nederland geenszins doorgesneden. Geregeld verzorgt ze hier optredens of is ze te vinden in haar tweede woning in Noord-Nederland. Voor haar staat Lili Marleen voor het zoeken naar troost en liefde aan beide fronten. Inez neemt u bij de hand en leidt u, met het lied als rode draad, langs de levens van de sterren van begin 20e eeuw, langs de gevoelens van miljoenen soldaten en burgers aan alle fronten, en langs de angsten, dromen en hoop die ons allemaal nog elke dag bezighoudt. Want Lili Marleen vertelt ons veel. Over vroeger, maar ook over de angst voor oorlog en het verlangen naar vrede, en de schuldige keuzes die we daarvoor nog altijd moeten maken, in deze tijd.

 

 

Bedrijven
    
Tweets

15-11-2020 00:21
RT @popduo: #studiotijd #innijehit https://t.co/9IFEme7FPj


15-11-2020 00:20
RT @BakkerijdeBoer: Sinterklaas is onderweg naar Nederland. Hij is opzoek naar het plaatsje Zwalk, maar of Sint en zijn pieten het kunnen v…


06-10-2020 20:45
RT @detwamester: 5 oktober, dag van de leerkracht. Bakker Tije de Boer uit Wergea bakte voor alle leerkrachten van Proloog een fantastisch…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.