Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Op 7 en 8 juli is Wergea weer het strijdtoneel voor de beste teatsers op de wereld.

In 1994 hebben Wietze Veenstra en Jelle Dijkstra het spel teatsen bedacht. Een spel dat zeer toegankelijk is, voor man­nen en vrouwen, voor jong en oud, het is een spel vol strijd en plezier. Daarnaast doet iedereen bij het teatsen die meedoet ook daadwerkelijk méé, het is niet mogelijk iemand buiten spel te zetten zoals dat wel vaak in an­dere sporten gebeurt. Door de - van het kaatsen afgeleide - re­gels bekleedt iedereen tijdens de wedstrijd minimaal één keer elke functie.

Dit jaar wordt voor de 14e keer het Wereldkampioenschap teatsen ge­organiseerd door de commissie. Op 7 en 8 juli is Wergea weer het strijdtoneel voor de beste teatsers op de wereld. Er wordt weer veel deelname verwacht, de top was ooit 86 parturen, maar de laatste jaren schommelt het aantal deel­nemende parturen rond de 50. De genoemde hoeveelheid parturen was natuurlijk niet slechts afkom­stig uit Wergea. De verdeling was meestal half om half en dan kwam de rest van de parturen vooral uit de kaatshoek, oftewel het Noorden van Friesland.

Tegenwoordig wordt er ook een beweging gezien naar de tennissers; steeds meer tennisverenigingen pakken het spel­letje nu ook op, wat het niveau van het WK de laatste jaren flink om­hoog gekrikt heeft. Tijdens het WK wordt de eerste dag altijd gespeeld in poules, waardoor iedereen in ie­der geval een drietal partijen kan spelen. De tweede dag is dan de finaledag waarop de kampioenen zich kunnen onderscheiden.

Deelname aan het WK staat voor iedereen open, mits 14 jaar of ou­der. Informatie over het WK en over opgave hiervoor is te vinden op www.teatsen.nl of te verkrijgen door te bellen naar Koen Wielinga (Mob. 06-51963064). Opgave is mogelijk tot 4 juli 19:00 uur.

(bron: Mid Fieslander dinsdag 26 juni 2007 wmm)

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.