Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

De Wergeasters Wietze Veenstra en Jelle Dijkstra zijn de zogenaamde pioniers op het ge­bied van Teatsen. Zij bedachten in 1994 een variant op het kaat­sen waarbij met een tennisracket en met een rubberen 'kaatsebal' (bekend van het straatkaatsen) gespeeld wordt. De afgelopen weken is er al volop getraind voor het WK teatsen.Op de foto: Henk Terpstra (links) en Daniel van Dalen. (Foto: Pier van der Heide).


WERGEA - De Wergeasters Wietze Veenstra en Jelle Dijkstra zijn de zogenaamde pioniers op het ge­bied van Teatsen. Zij bedachten in 1994 een variant op het kaat­sen waarbij met een tennisracket en met een rubberen 'kaatsebal' (bekend van het straatkaatsen) gespeeld wordt. Bescheiden wa­ren ze niet; er werd meteen een heus wereldkampioenschap ge­organiseerd en dat was eigenlijk vanaf het begin een groot succes.

Inmiddels zijn we 14 jaar verder en wordt het spelletje in vele Friese dorpen gespeeld in de vorm van toernooien en een enkele compe­titie. Wergea heeft patent op het wereldkampioenschap, het jaar­lijks terugkerende hoogtepunt in de teatssport. Met als hoogtepunt de piek in 1999 van rond de 90 par­turen is er elk jaar een deelnemersveld van ongeveer 50 teams. Het spreekwoord al doende leert men gaat zeker op in de teatssport. Doordat teatsers meer ervaring krijgen en vaker de mogelijkheid krijgen om te spelen, wordt het ni­veau steeds hoger. Mede hierdoor is het een spectaculair schouwspel voor zowel spelers als publiek ge­worden.

In het weekend van 16 en 17 augustus wordt dus alweer het 15e WK gespeeld en het enthousiasme on­der de teatsers is nog steeds groot. De teatsers op het WK komen uit alle hoeken van Fryslân, maar ook is er deelname uit onder andere Den Haag, Amersfoort en Meppel. Zaterdags wordt er in poules ge­speeld, waardoor iedereen altijd 3 partijen speelt, en zondags is de finaledag waarop de prijzen worden verdeeld.

De deelnemers strijden natuurlijk om het felbegeerde wereldkampi­oenschap, maar ook als men uitge­schakeld is of gewoon supporter, is er ter gelegenheid van dit jubileumtoernooi nog genoeg te genie­ten. Zo is er zaterdagavond direct na het teatsen de mogelijkheid een hapje te eten en treedt het trio Van Geeft'm op bij de sportvelden van Wergea.

Deelname is mogelijk voor ieder­een boven de 14 jaar (opgave per partuur). Dit jaar is er ook weer gelegenheid tot het slaan van een balletje om het balgevoel weer even te krijgen, woensdagavond 13 augustus om 19.00 uur op het sportcomplex in Wergea. Meer in­formatie is te vinden op www.teatsen.nl. Via deze website is opgave ook mogelijk (voor 14 augustus).

Bron: (bron: Mid Frieslander dinsdag 12 augustus 2008 wmm)
Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.