Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Afgelopen weekend was Wergea weer de hoofdstad van het teatsen. Met maar liefst 61 parturen op de lijst, waaron­der meerdere wereldkampioenen van de laatste jaren en een aantal Friese tennistoppers, beloofde het van te voren een groots jubileumtoernooi te worden.
WERGEA - Afgelopen weekend was Wergea weer de hoofdstad van het teatsen. Met maar liefst 61 parturen op de lijst, waaron­der meerdere wereldkampioenen van de laatste jaren en een aantal Friese tennistoppers, beloofde het van te voren een groots jubileumtoernooi te worden.

Zaterdags werd er in poules fel gestreden om de punten, want al­leen de beste twee parturen van de poule gingen door naar de finaledag. Moegestreden kon men na het teatsen genieten van een heerlijke Chinese maaltijd en een optreden van het trio "Van Geeft 'm". De finaledag begon ook weer in poulevorm, waarbij alleen de num­mer 1 zich plaatste voor de halve finales. De spanning liep in som­mige poules al behoorlijk op en er werd op het scherpst van de snede geteatst. Het korps van
teatsrjôchters had de leiding gelukkig stevig in handen en leidde de par­tijen zonder wanklank tot een goed einde.
 
In de halve finales bij de dames moesten zowel het partuur van Kornelia Vonk, Colette Govaars en Corinne Bos als het partuur van Liedeke Pol, Irene Mollema en Ma-rieke van Vredendaal het onder­spit delven. Deze parturen kregen uit handen van voorzitter Wietze Veenstra een prachtige miniatuur telegraaf als derde prijs. De finale bij de dames was een on­gelijke strijd tussen de Wergeaster toppers Ida van der Meer, Renske Hoekstra en Hester Strampel en de wereldkampioenen van vorig jaar Floor Snoeijing , Marlies Huurman en Kirsten Balk. De wereldkam­pioenen prolongeerden hun titel door met 5-0 en 6-4 te winnen.

 
 
 
 
Bij de heren was het veel span­nender. In de halve finales werd er op hoog niveau geteatst en ook hier moesten twee parturen zich tevreden stellen met de derde prijs: het partuur van Johannes de Leeuw, Johan Boonstra en Sjoerd Hiemstra en het partuur van Rutger Balk, Maarten Grootendorst en Frank Zeer.

De finale van de heren werd het spektakelstuk van de dag waar werkelijk alles in zat, behalve veel fouten. De wereldkampioenen van 2007 Auke Johan Postmus, Tsjerk Akkerman en George Kooistra na­men het op tegen Joost Willekes, Tjeerd de Boer en Bjorn Volkers. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarbij vele earsten werden beslist op 6-6. Op een stand van 5-4 en 6-6 moest door het partuur van Postmus een teats worden verde­digd van een meter of 15, maar Ak­kerman miste voor het eerst deze finaledag het perk en daardoor kreeg de finale toch een onwaar­dig slot. Het partuur van Willekes, de Boer en Volkers werd hierdoor de winnaar van het toernooi en zij mogen zich in ieder geval een jaar wereldkampioen noemen.

(Bron: Mid Frieslander dinsdag 19 augustus 2008 wmm)
 
Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.