logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

opening jornapaadOp 26 juni verzamelde zich een groep Wergeasters bij Wopke Hoek. We liepen vervolgens naar Warstiens. In de tuin van de camping aan de Buorren 1 kregen we een bakje koffie (of thee) en een gebakje. Muziekvereniging De Kriich speelde een aantal nummers. Ook een groep uit Warten sloot zich rond half 3 aan en een aantal inwoners van Warstiens.

Vroeger konden de mensen uit Warstiens via een voetpad naar het Jornahuis lopen, de boerderij van de familie de Wit. Via dit kerkenpad kon Wergea en Warten bereikt worden. Later is dit pad verdwenen.

Op initiatief van groencommissie Warten Doarp yn it grien, de werkgroep Biodiversiteit Wergea en Pleatslik Belang Warstiens is gesproken met de familie de Wit of dit wandelpad nu een eindje verder op, namelijk langs het Langdeel weer gebruikt kan worden. En dat kan! Wel met een aantal voorwaarden, die staan duidelijk genoemd op het onthulde bord bij de entree van het pad (met de naam: Het Jornapaad). Belangrijkste punten hieruit: honden zijn niet toegestaan en tijdens het broedseizoen is het pad gesloten (15 maart tot 22 juni). De kosten van het pad worden door de drie dorpen gedragen. De werkgroep biodiversiteit Wergea krijgt bijvoorbeeld via Perpspektyf een bijdrage vanuit het dorpenfonds voor hun activiteiten. Een deel van hun budget gaat naar dit pad. De afdeling groen van de gemeente Leeuwarden heeft een vlonder neer gelegd, zodat we veilig over de sloot heen kunnen bij de Wartensterdyk.

Lees meer: Het Jornapaad is op 26 juni geopend

wergea stekjeskast mounder reedmakkerIn de bijentuin, gelegen tussen de Reedmakker en de Mounder staat sinds 15 juni een stekjeskast.

Op deze plek kan je plantjes komen halen, komen brengen en ook ruilen is een mogelijkheid. De tuin staat op dit moment prachtig in bloei, er staat een leuke bank en een parasol.

Kom eens langs !!!
Op dit moment staan er 9  mooie stekken om dit een jaar mooie kalbassen te oogsten. Wie heft er een goede plek voor deze planten?

Werkgroep Biodiversiteit en enkele bewoners van de buurtvereniging de Foudering.

Wergea 600

logo wergea 600

Dit jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022. Check hier de website: wergea600.nl

Bedrijven
    
Tweets

05-05-2022 20:25
RT @vvWarga: Het verslag en alle foto's van Warga 4 - DTD 4 staan nu op https://t.co/KlhyuybMVn Er staan inmiddels zelfs beelden van deze w…


05-05-2022 20:25
RT @BakkerijdeBoer: ❤ Het is bijna moederdag ❤ Een moederdagsnitte, aardbeienslof, aardbeienschelpje of een vers suikerbroodje met een cro…


27-04-2022 10:08
RT @teatsen: De opgave voor het Wytze Veenstra Wergeaster Kampioenskip Teatsen staat online @ https://t.co/HBpFXy1lPU https://t.co/HhspT4RC


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.