Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

beschadigde auto... en dan met name waar je je auto parkeert.

 

We werden door een Wergeaster attent gemaakt op dit artikel op de website van 112fryslan.nl: link. De brandweer kon door geparkeerde auto's niet goed bij een brand komen en heeft daardoor uiteindelijk de auto's maar aan de kant gedrukt. Met bijbehorende schade. Maar op dat moment was de hoofdprioriteit: de brand blussen zodat de bewoner niet met 3e graads brandwonden zou komen te zitten of nog erger: doordat de brandweer te laat arriveerde overlijden.

 

Dat dit bericht over een situatie in Leeuwarden op onze website komt, komt omdat ook in Wergea niet iedereen erbij stil staat dat niet alleen de auto van de buurman er nog tussendoor moet kunnen, maar dus ook groter verkeer van hulpdiensten. Op sommige plaatsen in het dorp is het (te) krap, De Terp, De Marren, Oude Leeuwarderweg.

Hierbij dus het verzoek aan iedereen om wat alerter te zijn op het eigen parkeergedrag, op sommige momenten kan een minuut of iets langere tijdsperiode vertraging het verschil maken. En niemand wil toch krassen op zijn/haar auto?

Als je aan het onderstaande voldoet zou dat voldoende moeten zijn:

Doorgaande wegen: minimaal 3,50 meter vrije ruimte
Doodlopende wegen met keer mogelijkheid: minimaal 4,50 meter vrije ruimte
Doodlopende wegen zonder keer mogelijkheid: minimaal 5,00 meter vrije ruimte
Doodlopende weg zonder keer mogelijkheid en geen breedte van 5 meter mogelijk: maximale lengte is 40 meter
Doorrijhoogte 4,20 meter


Daarom vraagt de brandweer:
• Parkeer op de juiste manier; in bochten geparkeerde voertuigen kunnen de doorgang voor de brandweer tijdens calamiteiten ernstig hinderen.
• Zorg altijd voor een vrije wegbreedte.
• Blokkeer nooit een brandkraan. Bijvoorbeeld met uw auto of terras.

De foto bij de artikel is afkomstig van de website van 112fryslan en staat bij het artikel waar wij naar door linken.

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.