Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

popma gasthuis 1664 2014 detailHuis-aan-huis verkoop op vrijdagavond 15 maart, tussen 18:00 en 20:00 uur, de prijs van het boek is €15,00 (er kan uitsluitend contant betaald worden). Mocht u ons missen op de verkoopavond, dan is het boek (zolang de voorraad strekt) na deze verkoopavond ook nog te verkrijgen bij Sjoerd Spijkstra, Nieuwe Weg 10, Wergea. Toesturen van een exemplaar is ook mogelijk, verzendkosten bedragen in dat geval €6,95.

Eind vorig jaar is een mooi boek verschenen waarin de geschiedenis van het Popma Gasthuis van Wergea uitvoerig wordt beschreven. Het eerste exemplaar van dit rijk geïllustreerde boek is in december uitgereikt aan de initiatiefnemer van het boek, Dolf Dijkstra, eigenaar van het Ald Slot. Die dag is het boek daar ook te koop aangeboden.

 

Het boek is gemaakt in samenwerking met Wurkgroep Werregea Ald – Wergea Nij en met behulp van vier onderzoekers/schrijvers (Haije Haijtema, Wiebe Sinnema, Sjoerd Spykstra en Jan Swierstra) en samensteller Rinze Visser. Er is een prachtig boek ontstaan, waarin zeer uitgebreid de historie van de oudste stichting van Wergea is vastgelegd. Naast het ontstaan en de ontwikkeling van het Popma Gasthuis is er ook gezorgd voor een bredere context: het dorp Wergea in 1664. Bovendien besteden de schrijvers aandacht aan de notulen van de stichting en de oude kasboeken en worden er uitgebreide overzichten gegeven van de bewoners, predikanten, slotheren, voogden en meer.

We willen graag iedereen met belangstelling voor Wergea en de Wergeaster historie laagdrempelig de gelegenheid geven dit boek aan te schaffen. Daarom komen vrijwilligers van de Stichting Popma Gasthuis samen met vrijwilligers van de Wurkgroep Werregea Ald – Wergea Nij in Wergea huis aan huis langs de deur om het boek aan te bieden.

Namens Stichting Popma Gasthuis en Wurkgroep Werregea Ald – Wergea Nij,

Arjen Agema

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.