Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

huisarts moet blijven

Het onderstaande artikel stond op 5 september in de Leeuwarder Courant.
We hebben hier een verkorte versie van gemaakt;

Zeven gezinnen uit Wergea hebben bezwaar gemaakt tegen de bouw van het nieuwe gezondheidscentrum in de wijk Grut Palma. Zij vrezen vooral voor verkeeroverlast.

De Wergeaster huisartsenpraktijk De Groot (2400 patiënten) zit krap en zoekt al vijftien jaar naar een nieuwe locatie. Dit bleek moeilijk, maar met hulp van dorpenbelangenclubs en de gemeente kwam uiteindelijk de nieuwe wijk Grut Palma in beeld.

Een aantal gezinnen uit de directe omgeving is hier niet blij mee, de mensen die er werken en de patiënten zullen vaak met de auto komen, zo vrezen deze buren. Ook bevoorrading trekt extra verkeer aan. De buren vinden dit te gevaarlijk voor hun spelende kinderen.

Wietse Martens van Pleatslik Belang Wergea sprak zijn irritatie uit over de bezwaren. Zijn dorpsclub staat namelijk achter het bouwplan, net als de dorpsbelangen van Warten en Warstiens. De clubs zijn dolblij dat er een dokter in het gebied blijft, zeker omdat medische zorg op het platteland onder druk staat: "wij willen dat het voorzieningenniveau hier in stand blijft".

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.