Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

bushalte kerkbuurt

De plaatselijke belangen van Warten en Wergea zijn al vele jaren in de slag met Arriva, Gemeente en Provincie voor een beter, frequenter openbaar vervoer naar onze dorpen.

Nu Warten het eindpunt is van lijn 22 en de lijn niet meer, zoals vroeger, is doorgetrokken naar Burgum en verder naar QuatreBras is de dienstverlening van Arriva duidelijk versoberd. De afgelopen jaren zijn er nog wel verschillende overlegeggen geweest om de concessie aangepast te krijgen, maar het aanpassen van de concessie was helaas onbespreekbaar. Nu is er weer zo een moment aangebroken dat de concessies van het Openbaar Vervoer worden vernieuwd en straks weer voor vele jaren zullen gaat gelden. Een moment dat zich eenmaal per ca. 10/15 jaar voordoet.

Afgelopen augustus zijn we daarom met Arriva, Gemeente en Provincie om de tafel gegaan om onze wensen aangaande het openbaar vervoer naar onze dorpen neer te leggen en mogelijkheden te bespreken.

Het volgende is daarbij afgesproken:

  • Op korte termijn, dit najaar, bekijken of de huidige diensttijdenregeling aanpassing behoeft. De eerste bus 6:12 uur lijkt nauwelijks nog bezet terwijl er bij de scholieren de wens leeft voor een eerdere middag-bus terug uit Leeuwarden. De eerste bus terug gaat nu om 14:32 uur.

VRAAG AAN U; Is het een optie om de 1e bus van 6:12 uur te laten vervallen met daarvoor in de plaats een extra bus in de middag?

  • Voor de midden lange termijn zal worden bekeken of een aantal ritten met een kleinere bus volstaat. Het geld dat dat uitspaart kan wellicht een extra rit opleveren.
  • Voor de langere termijn, denk aan 2025 e.v., bekijken of de dorpen logischer wijze kunnen worden meegenomen in een (stadsdienst)lijn in en rond de wijken Techum en Middelsee.

We zijn zeer nieuwsgierig naar uw standpunt aangaande punt 1.

Een wijziging zou deze zomer al zijn beslag kunnen krijgen.

Namens

Wurkgroep OV-Wergea, Wietse Martens (wietse.martens@gmail.com)

Dorpsbelang Warten, Henk-Jan de Lange (dbwarten@gmail.com)

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.