fossylfry fryslanVan 19 t/m 25 juni 2023 is Wergea het epicentrum van de Friese verduurzaming. Met veel verschillende activiteiten door en voor het dorp laten we zien hoe we als gemeenschap inzetten op de thema’s cultuur, gezondheid, hergebruik en klimaat. Zo werken we samen met onder andere de jeugdsoos SZDRNZLL, de KKW, Coöperatie Duurzaam Wergea, verschillende werkgroepen en diverse lokale ondernemers en partijen.

Een betere wereld begint namelijk in je eigen dorp. Hier in Wergea weten we dat en doen we dat. We zijn een actief dorp met veel initiatieven. Deze willen de Freonen fan Fossylfrij Fryslân graag met Wergea aan de wereld laten zien. De komende jaren delen we onze kennis met andere dorpen, die met de genoemde thema’s aan de slag gaan. Ook Arcadia en Welcome to The Village helpen Wergea hierbij.

Klik op 'lees meer' voor het hele artikel.

Tijdens de week van Wergea Bloeit is veel mogelijk! Denk aan het upcyclen van gebruikte spullen, een jûnskuier langs lokale duurzame projecten, of gezamenlijke diners met ingrediënten uit onze streek. Ook mag een feestje natuurlijk niet ontbreken. Zo laten wij Wergeasters voor en met het dorp zien dat je samen het verschil kunt maken.

Heb je een goed idee om Wergea goed op de duurzame kaart zetten, en vind je het leuk om van deze week een succes te maken? Check dan gauw de site https://fossylfrij.frl/wergeabloeit, en stuur ons een berichtje via wergeabloeit@freonen.nl. We komen zo snel mogelijk bij je terug.

In de loop van mei maken we meer informatie bekend over het activiteitenprogramma in juni. Zet de week van Wergea Bloeit vast in je agenda, en jou it troch! Wergea Bloeit is een project van Freonen fan Fossylfrij Fryslân, gefaciliteerd door Arcadia en in samenwerking met Welcome to The Village.

Heb je vragen over Wergea Bloeit? Spreek in het dorp dan Marc Bulthuis of Daan Borjeson aan, zij weten er alles van. Ook kun je natuurlijk mailen naar bovengenoemd adres.

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.