Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit

Internetcriminaliteit is een veel voorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op 23 april 2024 leert u van RegioBank Grou, hoe u internetcriminelen te slim af bent tijdens de gratis workshop ’Veilig online bankieren’.

 

Datum/tijd: dinsdag 23 april 14.00-15.00
Deelname: Gratis
Locatie: Us Doarpshûs - Nieuweweg 2 – Wergea

Klik op 'Lees meer...' voor meer informatie

 

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren. Wat leert u tijdens de workshop Veilig online bankieren?

Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?

Bankmedewerker Rixt Dijkema van regiobank Grou leert u tijdens de interactieve workshop, hoe u internetcriminaliteit herkent, aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

 

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.