Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

logo_bistedokterDe Bistedokter: Week van het Huisdier 2011

logo_bistedokter

De Bistedokter: Week van het Huisdier 2011 

 

 


Feiten of Fabels


Er bestaan veel misverstanden over het verzorgen van huisdieren. Met de beste bedoelingen worden soms dingen gedaan die nergens op slaan of zelfs averechts werken. Wanneer doe je het juist wel goed?


20110515bistedokter_Logo Week van het huisdier 2011Dit jaar wordt alweer voor de 10e keer een hele week (14 t/m 22 mei) uitgeroepen tot 'Week van het Huisdier'. In april is de voorjaarscampagne 'feit of fabel' van het LICG (Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren) van start gegaan. Deze campagne nodigt huisdierenbezitters, en mensen die misschien een huisdier willen aanschaffen, uit om te kijken hoeveel zij weten over huisdieren. Over het verzorgen van huisdieren bestaan namelijk veel misverstanden oftewel fabels. Om goed voor een dier te kunnen zorgen, moet je veel weten over wat voor soort dier het is, hoe het van nature leeft, wat het eet, hoe het graag gehuisvest wordt en nog veel meer.


 

 

 

Zomaar een paar voorbeelden van boute beweringen die je vaak hoort: Een rat kun je absoluut niet zindelijk maken. Duiven hebben een vreselijke hekel aan douchen. Een kwispelende hond bijt nooit! Een konijn heeft een knaagsteen nodig. Bij cavia's kun je aan de tanden de leeftijd aflezen. Sommige slangen eten muizen en ratten, maar andersom ook! Fretten kunnen net zo min op gewicht blijven als vrouwen. Bastaardjes zijn altijd veel gezonder dan rashonden met een stamboom. Deze en nog veel meer stellingnames berusten op waarheid of zijn klinkklare onzin. Wat feiten zijn en wat fabels (en nog veel meer vragen en antwoorden) is te vinden op de vernieuwde website: www.licg.nl .


Wat nou 'Week van het Huisdier' zie ik u denken? Dan is het weer 'Maand van het gebit', of 'Week van het Chippen', om maar te zwijgen over 'Maand van de Diergezondheid'; houdt het dan nooit op? Je hoort het toch elke week goed met je dier voor te hebben? Moet het niet elke dag dierendag zijn? Natuurlijk! Dat is het bij ons op de praktijk ook. Maar het is ook goed om weer eventjes bij een bepaald facet van de dierhouderij stil te staan en aandacht te geven. Vandaar.


Deze hele week kunt u in ieder geval weer met al uw vragen bij onze praktijk terecht en dan ligt er ook nog een leuke puzzelposter voor de liefhebbers klaar!

 

 

 
 
 20110515bistedokter 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een droge periode vinden duiven het heerlijk om even te 'douchen' in de regen!

 

Bron: Menno J. Wiersma

 

 

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.