Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

VAN HOFSTAD NAAR WATERSTAD

We zijn deze weken allemaal in de ban van Serious Request. Hierbij wordt dit jaar geld verzameld voor het bestrijden van diarree in de ontwikkelingslanden. Een stille ramp ! Zo’n 800.000 kinderen sterven jaarlijks onnodig door diarree als gevolg van gebrek aan schoon drinkwater, toiletten en zeep.
In de week voor Kerst staat het Glazen Huis van 3FM in Leeuwarden en aan het einde van deze manifestatie zal duidelijk zijn hoeveel geld we in Fryslan en daarbuiten bij elkaar hebben gesprokkeld voor de aanpak van de stille diarreeramp.


Dinsdagochtend was op het Binnenhof in Den Haag de start van de drie-daagse “Serious Request fietstocht” van de Hofstad Den Haag naar de Waterstad Leeuwarden. Een indrukwekkend groot konvooi onder politiebegeleiding stapt vanaf Het Binnenhof op de fiets voor 300 kilometer fietsen voor het goede doel.

Onderweg ontvangen ze bijdragen en de fietstocht wordt gesponsord. Het gaat hier niet alleen om het geld, maar ook om samen een mooie prestatie neer te zetten. Want ook een delegatie van de Special Olympics doen mee aan de actie. Komend juni zal Fryslan gastheer zijn van het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking : De Special Olympics Nationale Spelen 2014. En daarvoor wordt nu al een verbintenis gelegd door samen te fietsen!


Na het startschot van politiek verslaggever Frits Wester werden de fietsers uitgezwaaid door de Friese Kamerleden……op weg naar Leeuwarden. Jammer genoeg moesten we achterblijven.
Op 19 december wordt in Leeuwarden het eindbedrag ingeleverd bij de DJ’s. En uiteindelijk kan dan Het Rode Kruis helpen met schoon drinkwater en zeep, met de bouw van sanitaire voorzieningen en hygiene.

Lutz Jacobi, Lid Tweede Kamer

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.