Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

LOKALE en REGIONALE KRANTEN  IN HET NAUW…

Driekwart van de inwoners van de kleinere Nederlandse gemeenten lopen het risico onvoldoende geinformeerd te worden. Redacties van vooral lokale kranten staan meer en meer onder financiële druk. Uit onderzoek blijkt dat de inwoners van de  grote gemeenten gemiddeld vier keer meer nieuws over de lokale politiek en het lokaal beleid krijgen.

 

Regionale media blijven vooral binnen de stadsmuren. Het is logisch dat er binnen grotere gemeenten meer gebeurt dan in kleine kernen, maar politieke verslaggeving is in kleine gemeenten net zo belangrijk. Hoe kunnen inwoners, als ze niet op de hoogte worden gehouden, de politiek volgen en controleren?

Samen met collega Kamerleden bracht ik vorige week een bezoek aan NDC Mediagroep in Groningen. De NDC mediagroep is de uitgever van de Leeuwarder Courant/ Friesch Dagblad en het Dagblad van het Noorden. Als noordelijke leden van de Tweede Kamer maken we ons zorgen over de lokale nieuwsvoorziening, nu er alweer een reorganisatie gaande is bij onze Noordelijke Dagbladen en de veertig huis-aan-huisbladen.

Bijna iedereen was het eens met de conclusie van het gesprek, namelijk dat er steun moet komen voor de onafhankelijke lokale journalistiek, die openhartig en kritisch moet kunnen zijn.! Zowel als papier op de mat,  via de  regionale televisie of de radio en internet. Zaak is dat iedereen in Nederland zo onafhankelijk mogelijk wordt geïnformeerd, zeker over de politiek in de eigen gemeente en omstreken!! Alleen zo kan meegedacht en meegekeken worden en controle worden uitgeoefend. En zeker niet onbelangrijk: zo blijft er verbinding tussen politiek en de mensen, politiek is van de mensen.
Wat mij betreft wordt er door de media in Fryslân maximaal samengewerkt !!!

Lutz Jacobi, Lid van de 2e Kamer . Zie ook : lutzjacobi//twitter.com

 

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.