Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

Betty en Wietse Martens zijn in de herfst een week naar Suriname geweest. Vakantie?

Ik heb bewust het woord vakantie maar weggelaten want we zijn druk geweest die week, maar het waren prachtige dagen.

Elke dag was er wel een soort van werkbezoek en dat in een door ons zelf betaalde reis, je moet maar zo dwaas zijn.

Maar we hebben Suriname intens beleefd. We hebben achter heel wat voordeuren mogen kijken en we hebben vol op gebruik gemaakt van het netwerk van Lutz Jacobi en van onze 'reisleider' Harry Balgobind.

 

Harry Balgobind, de 'reisleider' dus en geboren in Suriname, heeft de reis voor ons en 8 anderen geregeld.

Wat hebben we zoal bezocht, naast dat we de bush in zijn geweest, Paramaribo onveilig hebben gemaakt en uiteraard naar plantages aan de andere kant van de Surinamerivier zijn geweest.

Een melkfabriek, Mitchi, die melk, yoghurt en toetjes maakt van uit nederland aangevoerde melkpoeder. Een heel mooie fabriek die aan 70 mensen werk geeft. 's Morgens wordt melk verwerkt en 's middags worden vruchtensappen gemaakt. Op de terugreis kregen we in het vliegtuig een Mitchi-toetje. Geweldig toch?

Een huisarts met een sociaal hart, een indanenschool op het platteland, een sociaal woningbouwproject, Nederlandse projectontwikkelaar, dat bij nader inzien de naam 'sociaal' eigenlijk niet mocht hebben. De universiteit waar we van een oud Leeuwarder (hoogleraar) vernamen van het grote aantal suicidepogingen in een bepaald district en wat men er aan hoopt te doen. Het Brokopondomeer met zijn Suralco  aluminiumfabriek die op sluiten staat waardoor er straks meer dan 2000 mensen op straat staan. We vernamen trouwens dat er Chinese belangstelling schijnt te zijn. Goudwinning op de Surinamerivier waar het zand uit de rivier wordt opgepompt en het goud vervolgens in twee zeefstappen wordt geconcentreerd. Kwik wordt gebruikt om daaruit het zuivere goud te winnen. Kwikverontreiniging is het gevolg en daarmee is er een groot milieuprobleem.

En heel bijzonder; we zijn ontvangen door de ambassadeur.

Last but not least hebben we een voetbalvereniging bezocht. Daar heb ik de 11 shirts die ik van Cambuur heb gekregen afgegegeven. Lutz Jacobi regelde nl shirts van Sportclub Heerenveen. En als Lutz Jacobi shirts van Heerenveen regelt, dan kun je als Cambuurfan niet achter blijven. Op mijn vraag aan Cambuur of zij shirts willen sponsoren voor een vereniging in Suriname kreeg ik meteen de 11 shirts aangeboden.

Hieronder de foto van het eerste elftal van Takdierboys (= Vredeboys). Takdierboys is in het seizoen 2014 - 2015 als 7e geeindigd in de hoogste voetbalklasse van Suriname. De shirts werden met gejuich begroet.

     

 

 

 

 

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.