Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

GEMEENSCHAPSZIN

Vrijdagmiddag was ik in het Landbouwmuseum in Eernewoude bij het symposium over “10 jaar Plattelânsprojekten”.

In Fryslan hebben we in 10 jaar tijd meer dan 2500 plattelandsprojecten uitgevoerd voor onze ruim 400 dorpen.
Projecten van klein tot groot en allemaal vanuit de mensen.  Onderwijs/jeugd/ouderen/voorzieningen/dorpshuizen/gebiedsverfraaiing/ meitinkers…………noem maar op !!
 

Alle keren ging het om zaken voor onze dorpen, die tot stand kwamen vanuit de wens van de mensen die daar wonen. In feite ging het elke keer weer om het samen brengen van mensen, middelen en mogelijkheden. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Fryslan is hier bijzonder in !!


Oud minister Pieter Winsemius sprak op het symposium en hij meldde dat hij met de Raad voor het Regeringsbeleid altijd naar Fryslan ging om daar “ bij te leren” wat je moet doen om gemeenschapszin voor elkaar te krijgen. Die kracht in onze dorpen hebben we in Fryslan van origine in ons. Het geld voor Plattelandsprojecten helpt erbij om wensen ook betaald en uitgevoerd te krijgen. We moeten dit met elkaar doen !!


Voor onze dorpen zal het in de komende jaren vast en zeker zwaar worden om voorzieningen betaalbaar te houden en hun dorp leefbaar te houden.
Minder geld, vergrijzing, krimp ……de doemscenario’s volgen elkaar op de voet. Mijn visie is dat bovenal de mentaliteit en de wilskracht van mensen de leefbaarheid van dorpen bepaald. De overheid moet daarbij faciliteren, vanuit de wensen van de dorpsgemeenschap.

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.