Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

OP STAP MET DE POLITIE

OP STAP MET DE POLITIE
Hoe vaak hebben we het niet over “Meer blauw op straat”.  Voor onze veiligheid willen we graag onze politie zien.
Maar onze politie is niet alleen op straat, maar ook in het veld en op het water voor Natuurhandhaving, milieucontrole en visserijcontrole.
 

Als lid van de Tweede Kamer vind ik handhaving van wet-en regelgeving belangrijk. Wetten maken is niet de grootste kunst, maar ze naleven en handhaven.
Hoe werkt de naleving van de regelgeving in de praktijk van alledag? Daarom was ik vrijdag samen met Sportvisserij Fryslan op bezoek bij de politie in Grou.
Thema voor dit werkbezoek was “Visserijcontrole en aanpak visstroperij”. Speciaal in Fryslan met z’n vele water is de aanpak van visstroperij een hele klus.

Visstropers verdienen veel zwart geld aan de verkoop en export van snoekbaars. In Den Haag is hiervoor de Visserijwet onlangs aangepast en visstroperij wordt wettelijk een Economisch delict. Voor de Politie wordt opsporing en terechtstelling van visstropers hiermee verbeterd.
Bij handhaving van de Natuur-en Milieuwetgeving en de Visserijcontrole werkt de politie Fryslan in toezichtkringen. De Politie doet de in deze gebieden de handhaving samen met de Hengelsportfederatie Fryslan, It Fryske Gea, Algemene Inspectiedienst, Staatsbosbeheer ea. Hier komt straks ook de nieuwkomer Dierenpolitie bij. Ter afronding van het werkbezoek gingen we “nog een rondje controle op het water” doen.


We controleerden sportvissers, die hun zaken goed voor elkaar hadden. Dit is ook wel ’s anders, lezen we in de krant. Hoop dat we met de komst van de Nationale Politie deze bekwame politie op het veld en het water behouden.

Lutz jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer. 4 november 2011
Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat over het leven op en rond het Binnenhof

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.