Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

VELE KILOMETERS

In Wergea wonen en volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer zijn, betekent sowieso veel reistijd en veel kilometers per week. Maar afgelopen week was echt het summum.


Maandagochtend vertrok ik naar Brussel voor “Hoe gaat het komen met de Europese Structuurfondsen”.
Op dinsdagochtend had ik nog overleg met een Europarlementarier over de gang van zaken rond het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Beide kwesties betekenen veel voor Fryslan en het is belangrijk om goed contact te houden met onze mensen in Brussel! Daarna hup onderweg naar Den Haag om nog op tijd te zijn voor de stemmingen.


Opnieuw in de trein en nu  richting Heerenveen voor een debatavond over de effecten van de Kabinetsbezuinigingen van het PersoonsGebonden Budget, hogere eigen zorgbijdrage, bezuinigingen op de Bijstand, de Gezinsinkomentoets enz.enz. Woensdag weer naar Den Haag voor het “gewone werk” .


Donderdag kreeg ik bezoek van een grote groep “Vrouwen van Nu “ uit Reduzum, Friens en Grou die met eigen ogen het leven in de Tweede Kamer beleefden.
’s Avonds schoof ik aan tafel in Nieuwspoort met een groep medewerkers uit het Gemeentehuis van Boarnsterhim. Zij waren in Den Haag op werkbezoek bij een ex-collega en dit was een mooi moment om ook bij te praten met mij als Kamerlid uit de eigen gemeente.

Weer terug richting Wergea, waarna ik vrijdag naar Assen ging voor een werkbezoek naar de Dienst Regelingen, het uitbetalingskantoor voor boeren ea.
Zaterdag weer naar Den Haag voor deelname aan het Plattelandsparlement. Veel kilometers, veel reistijd…….maar allemaal voor de goede zaak.


Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi

 

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.