CAMERA”S, RADIO, KRANTEN, FOTOGRAFEN…….

 Ben ondertussen al lang gewend aan de altijd in grote getale aanwezige pers in het Tweede Kamer – gebouw. Vooral dinsdagmiddag rond het vragenuur loopt het overvol met journalisten, cameramannen, fotografen enz.
In totaal zijn er over de 400 mensen die met een “Perspas” toegang hebben tot het Binnenhof. Zo’n 400 personen die in de media hun geld moeten verdienen rond 150 leden van de Tweede Kamer.

 
Politici op hun beurt, maken graag gebruik van deze aandacht ! Als er geen nieuws is, wordt het wel gemaakt. Wat dit betreft heeft Politiek veel raakvlakken met de media bij voetbalsport. Een klein detail wordt in de pers nogal eens breed uitgemeten. Als je er elke dag mee te maken hebt, raak je er aan gewend. Gemiddeld genomen heb ik te maken met vaste journalisten van vakbladen en dagbladen.


Zo hebben de Zeeuwse Courant en de Leeuwarder Courant nog een vaste journalist in Den Haag. Vind dit echt klasse dat zij dit van belang vinden en volhouden.
Daarnaast is er wekelijks wel een verzoek voor een radio-interview, meestal via de telefoon. Uiteraard zit Omrop Fryslan daar vaak bij !


Landelijk is er interesse van de TV als het documentaires zijn of veelal schokkende kwesties. Zo werd ik afgelopen week geinterviewd door Nieuwsuur over de toename van Stroperij in Nederland. Ben altijd weer verbaasd dat ze in Hilversum en wijde media-omgeving beschikken over onze mobiele nummers………..

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer
 

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.