Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

lutz jacobi 2GELD VOOR “WETSUS”

 In Leeuwarden hebben we een instituut voor watertechnologie, Wetsus. Hier doen ze fantastische uitvindingen en werken ze aan ontwikkelingen op het terrein van water. Zoals energie halen uit zoet-/zout water. Hiervoor staat al langere tijd een proefstation bij Harlingen. Als dit zich goed ontwikkelt, dan is dit interessant voor alle Deltamonden in de wereld!  Wetsus is belangrijk voor Fryslan/Nederland en de waterproblemen in de wereld.

 
Bij Wetsus worden de studieprogramma’s ook deels mee betaald door bedrijven. Tijdens de afgelopen begrotingsbesprekingen in december over Innovatie en Waterbeleid bleef het duister hoeveel geld het Rijk beschikbaar wilde stellen voor het Waterinstituut Wetsus.


Daarom dienden mijn collega Kamerlid Anne Wil Lucas (VVD) en ik een motie in, met verzoek dat het Kabinet voor 1 februari 2012 duidelijkheid moest geven over de Rijksfinanciering voor Wetsus. Gelukkig is dit nu gelukt. Vorige week kwam het bericht dat het Kabinet het benodigde geld gaat regelen.


Mooi voor Wetsus en goed voor Leeuwarden/Fryslan. Een motie doet soms “wonderen”.

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.