Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

lutz jacobi 2HAAGS PROTEST VAN FRYSKE WETTERHÛNEN

Om aandacht te krijgen, moet je ervoor zorgen dat je iets unieks doet. De Friezen zijn altijd degene die unieke en ludieke acties weten te organiseren in Den Haag.
Daar wordt nog vaak aan herinnerd. Zoals eerder ons Friese Statenjacht in de Hofvijver; de arrenslee met Fryske hynders voor het Tweede Kamergebouw en een petitie van de Provinsje Fryslan aan een polsstok ; …..noem maar op!

Afgelopen week was het weer raak. Eigenaren van Fryske Wetterhûnen kwamen naar Den Haag met hun honden! Zij vragen aandacht voor de bedreiging van de raszuiverheid van de Wetterhûn. Een ruim vier eeuwen oud hondenras. De Wetterhûn werd gebruikt door vissers om ondermeer weggedreven netten naar de boot terug te brengen.
Uiteindelijk overleefde de Wetterhûn in Fryslan, waar hij werd ingezet voor de otterjacht.


De actie in Den Haag was erop gericht om te pleiten voor een grondig onderzoek naar de Wetterhûnpopulatie.  Door het voorlezen van een Proclamatie aan (vooral friese) leden van de Tweede Kamer werd duidelijk gemaakt dat het “op tafel liggende plan voor het inkruisen van de Wetterhûn met zes andere rassen” als bedreigend wordt ervaren voor de raszuiverheid.


Zonder gedegen onderzoek geen toestemming voor het kruisen met andere hondenrassen, is hun pleidooi. De Wetterhûn moet authentiek blijven !
Onze staatssecretaris voor Landbouw/Dierenwelzijn moet erop toezien dat zeldzame huisdieren in stand worden gehouden…..dus ook de Fryske Wetterhûn!!

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof
Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede Kamer


 

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.