Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

lutz jacobi 2“LANDBOUW IN DE SCHILDERSWIJK”

 

Tussen de debatten door ga ik  in Den Haag zo nu en dan op werkbezoek. Zo ging ik donderdag naar de bekende Haagse “Schilderwijk”.
Was daar uitgenodigd door het gemeenteraadslid Ramnewash om met hem te praten over “Eetbare Parken” in de stad. 


In delen van de Schilderswijk is het grijs en grauw en totaal versteend door de stadsvernieuwing. Zoals op zoveel steden in Nederland. Daar worden we niet vrolijk van en dat moet juist wel weer. Dit kan door de vele open plekken groen te maken.

In de Schilderswijk is een project gaande waar ze met de buurtbewoners fruitbomen, kruidengazons, bessenstruiken enz. aanleggen. Samen tuinieren. Samen voedsel produceren en koken zorgt voor nieuwe verbintenissen tussen mensen. Middels deze “stadslandbouw”is er weer een gedeelde zorg voor de Openbare ruimten.


En dit hoeft zeker niet duur te zijn ! Ramnewash en ik zijn het helemaal met elkaar eens dat dit“Eetbare Park” ook in vele andere Nederlandse wijken moet komen! En………..daarna weer gauw terug naar de Tweede Kamer voor een debat dat tot middernacht duurde.

In deze column schrijf ik als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
  Lutz Jacobi, Wergea.
 

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.