Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

WERKBEZOEK OMROP FRYSLAN en FROEKS TV
 
Een lid van de Tweede Kamer moet goed zijn in het “Haagse Politieke handwerk”, maar is ook vooral volksvertegenwoordiger. Als ik niet in Den Haag hoef te zijn, ben ik altijd op pad om mensen te spreken en te horen hoe het gaat.
 
Zo was ik afgelopen week met collega-kamerleden/ Statenleden en Raadsleden op werkbezoek bij Omrop Fryslan en Froeks TV. Er is grote druk op de regionale omroepen.
Er dreigt zelfs dat de Regionale omroepen samen op een landelijke zender als Nederland 3 zouden moeten, waardoor bijvoorbeeld onze Fryske Omrop voor circa tien minuten 
zendtijd krijgt in een avond. Dit moeten we echt niet willen! Omrop Fryslan is van ons en staat dichtbij de mensen.
 
Hiervoor is een breed programma-aanbod een noodzaak. De positie van onze Omrop is ook een bijzondere, door haar taken voor de Fryske taal. Hiervoor biedt de Omrop bijvoorbeeld jeugdprogramma’s en documentaires. 
 
Na de zomer komen zowel de Taalwet en de Mediawet in de Tweede Kamer aan de orde en dan is het onze taak de belangen van onze Omrop goed te behartigen. Deze zelfde dag gingen we ook op bezoek bij Froeks TV. Dit is een online zender van en voor Friese jongeren in de doelgroep van 12 t/m 23 jaar. Jong ,fris en uitdagend. Geproduceerd door en voor jongeren, als leerbedrijf.
Gauw ’s gaan kijken op FROEKS.TV
 
Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof. 
Lutz Jacobi, 
 
Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.