Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

lutz jacobi 2.png

HET BELANG VAN DE BIJEN 
 
2012 is het “Jaar van de bij”!
Zaterdag opende ik de educatieve bijenstal in het Heempark in Heeg. In deze bijenstal wordt voorlichting gegeven over bijenteelt en het belang van insecten in het algemeen. Een bezoek aan de bijenstal wordt opgenomen in het programma van GROENDOEN, de Natuur-en Milieu-educatie. Hierdoor kunnen zo’n 70 basisscholen in de bijenstal de werkzaamheden van de imker en z’n bijen bekijken.
Ik vind het echt geweldig dat deze bijenstal er is …en wat mij betreft komen er nog veel meer. Bijen zijn een onmisbare schakel in onze natuur.
Ze verzorgen de bestuiving van struiken, bomen, bloeiende planten en onze gewassen in de landbouw en fruitteelt. Maar onze bijenvolken gaan in groot tempo dood. 
 
Het Centrum voor Bijenonderzoek becijferde dat in de winter van 2010-2011 in Fryslan 30% van de bijenpopulaties verdween. Echt zorgelijk, want we kunnen niet zonder bijen. Als redenen van grote bijensterfte worden genoemd het gebruik van pesticiden, de varroamijt en een verminderd stuifmeelaanbod in de wilde natuur.
 
Ook zijn er te weinig imkers en daarom is het goed dat er weer goede scholing is om imkers op te leiden. In de Tweede Kamer is de bestrijding van de bijensterfte al meermalen besproken en dit heeft geleid tot meer geld voor bijenonderzoek en stringenter beleid van pesticiden. We kunnen allemaal ons steentje bijdragen voor de overleving van bijen. Door bijvoorbeeld bij-vriendelijke tuinen, gifvrije onkruidbestrijding en veel bloemenvariatie!!
 
Lutz Jacobi.  Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat over het leven op 
en rond Het Binnenhof.
Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.