Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

GROENSTE POLITICUS 2012 
Afgelopen week reikte Natuurmonumenten voor de vijfde keer op rij de jaarprijs uit voor Groenste Politicus van Nederland. Bij uitzondering was deze prijs nu voor een meervoudige winnaar.
Samen met m’n collega’s van Veldhoven (D’66) en Grashoff (Groen Links) ben ik dit jaar de Groenste Politicus 2012 geworden.
Volgens Natuurmonumenten hebben we deze prijs verdiend voor onze tomeloze inzet voor natuur en landschap en voor onze initiatiefwet “Mooi Nederland”. Voor mij is dit de tweede keer, ook in 2009 won ik deze prijs.
 
Mensen vragen nu: “Hoe word je Groenste Politicus? “. Daarom hierbij een doorkijkje van deze verkiezing. Een jury van Natuurmonumenten gebruikt drie criteria:
1. Zelfstandige standpuntbepaling en kennis van zaken over de waarde van natuur en landschap voor de samenleving 
2. Inzet in het politieke debat voor natuur en landschap
3. Het aantal ingediende en- aangenomen moties/ amendementen voor natuur en landschap 
4. Publicaties en werkbezoeken 
De leden van deze jury volgen de woordvoerders Natuur in de Tweede kamer het gehele jaar. Zo vroeg ik afgelopen jaar ondermeer aandacht voor: Natuureducatie; duurzame/kleinschalige visserij; verbeteringen voor weidevogelbeheer; meer draagvlak voor natuur en minder regels; meer mogelijkheden  voor agrarisch natuur- en landschapsbeheer, voldoende geld voor beheer en behoud van de Nationale Parken.
 
Het allerbelangrijkste daarbij is voor mij dat ik “Vanuit de praktijk …..en vanuit mijn hart werk voor de grote waarde van onze natuur en mooie landschap”. Ben blij met de benoeming en ga weer over tot de orde van de dag. Een actieve bemoeienis van Tweede Kamerleden met beleid voor natuur en Landschap blijft meer dan ooit noodzakelijk!
Lutz Jacobi.
 
 
ONTBIJT VRIJWILLIGERSWERK 
Schrijf deze column op een hectische dag, de kandidatenlijst voor de komende verkiezingen is net uit. Iedereen is op zo’n moment in rep en roer, blij of teleurgesteld over de toegewezen plaats. Sta op plaats 11 en ben er blij mee. 
 
Was deze week op een bijzonder ontbijt. Samen met enkele andere Tweede Kamerleden waren we ’s ochtends vroeg aan tafel geschoven met tientallen mensen van vrijwilligersorganisaties.
Vooral uit de wereld van Zorg, Sport, Natuurorganisaties en Musea. Vrijwilligers zijn de motor van onze samenleving. Ruim vijf miljoen volwassen Nederlanders zijn op vrijwillige basis actief voor anderen of voor de maatschappij.
 
Dit zijn ruim vijf miljoen mensen die belangeloos bijdragen aan miljard uur onbetaald werk. Vrijwilligerswerk draagt bij aan solidariteit, is opbouwend en coöperatief. Ook de vrijwilliger zelf geniet ervan, het geeft voldoening, zorgt voor ontplooiing en geeft veel sociale contacten. De vrijwilligersorganisaties hebben tijdens dit ontbijt een oproep gedaan aan de leden van de Tweede Kamer. Zij willen dat de overheid zich ervoor inzet om vrijwilligerswerk duurzaam te ondersteunen en te versterken. De overheid vervult zowel landelijk als gemeentelijk een speciale rol.
Door goed overheidsbeleid kan vrijwilligerswerk beter gedijen. Mijn steun hebben ze!
 
Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof. 
Lutz Jacobi.
 
 

 

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.