EEKHOORNEXPEDITIE
Ieder jaar weer maak ik me bij de Rijks begroting sterk voor geld voor Natuureducatie voor kinderen. Het is belangrijk dat er landelijk projecten worden ontwikkeld, die in het land worden uitgevoerd. Jaarlijks ga ik zo’n twee keer mee met natuuractiviteiten voor kinderen “in het veld”.


Wat gebeurt er? Hoe ervaren kinderen dit? Afgelopen week ging ik mee met de laatste Natuur-en Milieu-Activiteit in deze herfst  van GROEN DOEN. In de stromende regen ging ik op “eekhoornexpeditie”, met de kleuters van de Dr. Wumkesskoalle uit Joure. Deze “expeditie eekhoorn” is voor kinderen van groep 1 t/m 4. 

De kinderen kruipen in de huid van een eekhoorn, zo proberen ze zich net als eekhoorns te verstoppen. Net zo ver te springen als eekhoorns, het voedsel van de eekhoorns te zoeken. Bomen te noemen, waarin de eekhoorns zitten.Netwerk GROEN DOEN bestaat  uit Natuurorganisaties, Landschapsbeheer, Het Woudagemaal, de Visserijbond en groene ondernemers. Elk jaar zorgt GROEN DOEN voor een scala aan activiteiten, zoals een biologiedag, een egelsurvival, bezoek aan een schaapskudde, ….


Natuureducatie is heel belangrijk, spelenderwijs leren over van alles wat er leeft. Uren in de natuur is voor kinderen een Top-ervaring. Dit blijft je hele leven bij. Herinner me nog steeds de lessen “in het bos” en “ langs het water” met meester Visser.


Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi, Wergea, Lid Tweede kamer (www.lutzjacobi/twitter.com)

Bedrijven
    
WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.