Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

GEEN TIJD TE WENNEN
Als je lid van de Tweede Kamer wordt, ben je dat meteen. Echt inwerken, zoals bij een gewone baan, word je hier niet gegund. Simpelweg omdat er geen tijd voor is. Vanaf de eerste dag vraagt de media en de bevolking meteen je mening over van alles en nog wat en dan moet je er meteen staan.


Dit geldt ook voor een nieuwe staatssecretaris of Minister. Als je eerst nog wat onwennig doet, word je dit meteen aangerekend. Ondanks dit is het voor de circa 70 nieuwe leden van de Tweede Kamer hoe dan ook erg wennen. Wennen aan de vergaderprocedures, wennen aan de vele nieuwe collegae, wennen aan het Haagse bestaan, wennen aan je woordvoerderschappen, enz.


Deze week werden in mijn fractie de definitie woordvoerderschappen verdeeld. Voor mij is het grotendeels hetzelfde gebleven, Waterveiligheid /Deltawerken/ Drinkwater/Waterschappen/ Waddengebied/ Noordzee/ Milieu en Natuur/ Ombudswerk. Daarnaast werd ik verkozen tot ondervoorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Moet er vooral aan wennen dat ik vertrouwde relaties in Den Haag niet meer tegen kom. Als je in Den Haag weg bent, ben je echt weg! In de komende dagen nog wat afscheidsrecepties en dat is het dan. In het Haagse bestaan is geen – tot weinig ruimte voor sentimenten.

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi, lid Tweede Kamer (www.lutzjacobi/twitter.com)

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.