Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

logo wergea 600

Volgend jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

KASSA GROEN
Op Nieuwjaarsdag gaan veel mensen starten met anders leven. Voor je gezondheid stoppen met roken, op dieet of meer bewegen. Volhouden van deze goede voornemens blijkt vaak een probleem….
Ik doe eigenlijk nooit mee aan dit soort voornemens, maar deze keer heb ik me laten verleiden door de VARA “Kassa Groen” om vanaf 1 januari als proefpersoon zes weken lang geen vlees te eten.

 

Zes weken geen nasi met kip, geen biefstuk van de haas, geen gehaktbal of spekjes bij de boerenkool. Best een uitdaging voor mensen die gewend zijn vlees te eten ! Heb ervoor gekozen hieraan mee te doen, want de doelstelling van dit programma spreekt me aan.

 

 Uit studies blijkt dat wanneer alle Nederlanders de helft van de week vlees laten staan en de overige dagen alleen duurzaam geproduceerd vlees eten, dan neemt de milieubelasting door vleesproductie met twee derde af. Vertaald naar autogebruik, dat dezelfde invloed heeft op milieu, betekent het dat de helft van de auto’s van de weg gaat. Als ik ergens voor kies, dan ga ik verder niet meer moeilijk doen. Eet dus gewoon geen vlees.

 

In de Provincie Fryslan is ook een programma gestart “Oars ite”. Ook Oars Ite wil ons bewust maken hoe we ons milieu kunnen helpen door anders te eten. Milieuverbeteringen beginnen bij jezelf.

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.
Lutz Jacobi, Wergea. Lid Tweede Kamer. (www.lutzjacobi/twitter.com)

Wergea 600

logo wergea 600

Volgend jaar bestaat Wergea 600 jaar! Noteer alvast in je agenda: de feestweek is van 19 tot en met 28 augustus 2022.

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.