Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

ZORGTOUR

In deze weken doe ik mee aan de Zorgtour. Met alle collegae Kamerleden van mijn fractie doen we werkbezoeken aan mensen in de Zorg die vernieuwend bezig zijn met langdurige zorg en ondersteuning. Er gaat veel veranderen in de langdurige zorg. Met fors minder geld. Heel belangrijk hierbij is dat dit niet alleen een financiële operatie is. Het moet vooral een inhoudelijke verandering van zorg worden.

 

Het vraagstuk van beschikbaarheid van kwalitatief goede zorg in de dorpen en de wijken is daarbij een van de belangrijkste onderdelen. Niet de organisatie, maar de mensen moeten weer centraal komen te staan in de zorg. Gelukkig worden we met z’n allen ouder. En steeds vaker in gezondheid, omdat er veel meer mogelijk is op het gebied van zorg. Al jarenlang gebruiken we meer zorg en stijgen onze zorgkosten. Voor dit jaar 74 miljard zorgkosten in de Miljoenennota. De zorg moet voor nu en de toekomst toegankelijk blijven. 

 

De werkbezoeken bij de Zorgtour zijn ervoor om de ervaringen te horen, gesprekken te hebben met mensen uit de Zorg, die goede voorstellen en voorbeelden hebben over hoe onze langdurige zorg dichtbij, persoonsgericht en minder ingewikkeld kan worden geleverd. Deze verzameling is heel belangrijk bij de keuzes die voor de Zorg moeten worden gemaakt.    Zelf ga ik naar de Buurtzorg . 

Als volksvertegenwoordiger in het Nationaal Parlement schrijf ik in deze column over van alles en nog wat van het leven op en rond Het Binnenhof.

Lutz Jacobi, Wergea (www.lutzjacobi/twitter.com)

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.