Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

 

jurjenspole

 

Zoals bekend worden de 9 seniorenwoningen aan de Kerkbuurt gesloopt, volgende week (wk 49) gaan ze hiermee beginnen en het streven is om voor kerst klaar te zijn.

Elkien sloopt de woningen o.a. omdat er asbest in de daken van woningen zit. Niet direct gevaarlijk, maar wel een risico voor de toekomst. En waar eerder nog wel eens gesproken werd over sloop en vervangende nieuwbouw door Elkien, zijn wij door veranderende regelgeving, een verhuurdersheffing die we af moeten dragen en een kleiner wordende en veranderende doelgroep, genoodzaakt om ons beleid hierop aan te passen met als gevolg dat wij op deze locatie wel gaan slopen maar niet weer huurwoningen terug gaan bouwen.

Vanuit het dorp werd aangegeven dat het toch wel mooi zou zijn als er weer woningen terug kunnen komen. Wij hebben dit terugbouwen met koopwoningen al eens eerder gedaan in Nijland. Daarom hebben wij contact gezocht met Bouwgroep Dijkstra Draaisma, die daar de planontwikkeling, de verkoop en bouw van de woningen hebben gerealiseerd.

 

Zij zijn enthousiast aan de gang gegaan en na onderzoek naar de mogelijkheden van de locatie, overleg met de gemeente en Elkien is er een ontwerp uitgekomen van 6 twee onder één kap koopwoningen waar wij allemaal erg content mee zijn. Wij hopen dat Wergea er net zo enthousiast over zal zijn. Of het plan gerealiseerd kan worden, hangt van de belangstelling af. 

Ytsen Strikwerda, Elkien

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.