Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

WVDW v1 Begin dit jaar hebben we enthousiast gemeld dat er binnen de provincie een motie is aangenomen om dorpsmolens mogelijk te maken. Helaas heeft de politiek zichzelf ingehaald. Na de provinciale verkiezingen bleek dat de partijen die voor deze motie hebben gestemd, nu geen meerderheid meer hebben. Het nieuwe college van Gedeputeerde Staten heeft in haar coalitieprogramma ook expliciet opgenomen om geen dorpsmolens op nieuwe locaties toe te staan.

Helaas voor ons betekent dit dat er op korte termijn geen dorpsmolen voor Wergea komt. Wij vinden dit erg jammer omdat we dit echt als een gemiste kans zien. We hebben wel afgesproken dat we als werkgroep binnenkort nog bij elkaar komen om te kijken of we nog op een andere manier een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van Wergea. Als hierover nieuws valt te melden is dat weer op wergea.com te lezen.

WVDW v1 Vlak voor de jaarwisseling is in Provinciale Staten de windenergie aan de orde geweest. Dit heeft tot een heleboel commotie geleid. Echter, toen alle kruitdampen waren opgetrokken bleek dat er, naast al het geweld over de locatie in het IJsselmeer, een motie aangenomen is, waarin het mogelijk wordt gemaakt voor dorpen om een dorpsmolen te realiseren.

Deze motie moet nog uitgewerkt worden door Gedeputeerde Staten en de exacte spelregels zijn daardoor nog niet bekend. Dit positieve nieuws vanuit de politiek heeft er wel toe geleid, dat wij als werkgroep de draad weer hebben opgepakt.

Het eerste wat we nu gaan onderzoeken, is of er vanuit de inwoners van Wergea belangstelling is, om op deze unieke manier geld voor het dorp te verdienen. Het is namelijk een project voor, maar vooral ook door het dorp.

Zodra we meer informatie hebben, komen we bij jullie terug.

Bedrijven
    
Tweets

28-11-2021 21:21
RT @BakkerijdeBoer: Psssst.........guess who's back ? De Friese Derby Oranjekoek https://t.co/ZvVZWX2Zv0 #camhee #derby https://t.co/eH3O


19-11-2021 22:45
RT @vvWarga: https://t.co/o8nmISnG9m


19-11-2021 22:45
RT @popduo: Stim op ús! Gean nei https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en set ‘Do’ op 1! Stem op ons! Ga naar https://t.co/sfxhTVpaM0" target="_blank">https://t.co/sfxhTVpaM0 en zet ‘Do’ op1! #…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.