Lees al het corona-gerelateerde nieuws wat betrekking heeft op Wergea op dit overzicht: https://www.wergea.com/home/corona-nieuws

logo perspektyf

Er was wat te vieren op 9-9 in Us Doarpshûs!
De netwerkbijeenkomst kon doorgaan weliswaar met de regels die nu gelden, waaronder de limiet van maximaal 30 personen, en die waren er ook!!!
Daarnaast is het bestaan van Perspektyf nu een feit met dank aan Coert van Beijma, die ons klankbord was voor juridische zaken.
We hebben er met elkaar een beschuitje op gegeten.

perspektyf beschuitjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 De avond was flink gevuld, hier een opsomming.

 Klik op 'lees meer' voor het vervolg.

 

Mededelingen:
Het Huishoudelijk Regelement is aangenomen en te lezen op wergea.com
Ook het Beleidsplan met onze uitgangspunten en het financieel overzicht staan op deze site.

Bestaande Initiatieven:
De werkgroep Biodiversiteit heeft goede samenwerking met de Gemeente en krijgt veel positieve reacties van mensen die de bloeiende bermen waarderen.
De gedane werkzaamheden en de plannen voor de toekomst werden benoemd.

De werkgroep Wonen gaf inzage in de plannen voor Wergeasters die niet (meer) zelfstandig kunnen wonen en toch in Wergea willen blijven. Deze wens kwam uit de enquête naar voren en is opgepakt door de werkgroep. Dit traject is complex er zitten veel haken en ogen aan. De mogelijke realisatie kan nog wel even duren.

Na veel overlast en onveilige situaties zijn in het voorjaar een aantal omwonenden, zwemmers, de Watersportvereniging en de dorpenmanager van de Gemeente met elkaar om de tafel gegaan.
Dit spontane initiatief resulteerde in een aantal maatregelen. Helaas waren de maatregelen niet afdoende. De zwemtrap is daarom tijdelijk verwijderd.
De werkgroep Veilig Zwemmen gaat zich opnieuw beraden over een zwem/chillplek voor oudere jeugd en een plek voor de zwemtrap, zodat iedereen hier weer gebruik van kan maken.

Er is veel onduidelijkheid over de aanleg van de Stringbrêge. Gezegd mag worden dat de communicatie slecht is geweest. Na inventarisatie van de zorgen en vragen over dit project door Perspektyf heeft de Gemeente op 28 september een infoavond gepland. Dat is dan ook het enige wat erover gezegd kan worden op deze avond.
De Gemeente verzorgt deze bijeenkomst.

Aanvragen:
De muziekvereniging de Kriich heeft ook voor dit jaar het gevraagde bedrag toegewezen gekregen.
De commissie Intocht Sinterklaas wil een eigen Sinterklaasjournaal maken, nu de traditionele intocht door de coronamaatregen niet mogelijk is. De aanvraag hiervoor is toegekend.

Vragen:
Er is een vraag binnengekomen van de werkgroep Mienskip over een Openbaar toilet in Wergea.
Nu er steeds meer toeristen door het dorp varen of fietsen is deze vraag reëel.
Het Tobbehûske is alleen zomers open en Bart van der Scheer gaat kijken naar de openingsmogelijkheden van het toilet in het brugwachtershûske.

Wanneer start de bouw van de dokterspraktijk?
Op deze vraag kon geen datum genoemd worden, Bart gaat dit uitzoeken en koppelt dit terug.
Voor alle vragen over losliggende stoeptegels, verkeersborden, kapotte lantarens of andere ongemakken kan er rechtstreeks gebeld worden met de Gemeente tel.nr. 14 058

Nieuwe Initiatieven:
Er is een nieuwe werkgroep Boomspiegels, deze groep heeft bollen besteld met subsidie van het Oranjefonds om rondom de bomen meer vrolijkheid te planten.
Er werd naar samenwerking gezocht en gevonden met de werkgroep Boomgaard

Er is een wens uitgesproken voor de herinrichting van de Wopkehoek (in de volksmond Rode Plein). Omdat dit plein niet op zich staat, maar onderdeel uitmaakt van de Kerkbuurt zal dit idee worden meegenomen in de plannen van de werkgroep verkeerskundige- en groen invulling Kerkbuurt-Leeuwarderweg-Wergeasterdyk.

Het is mooi om te merken dat al die regels over afstand geen invloed hebben gehad op de betrokkenheid. Er werd meegedacht, contacten gelegd, verbinding gezocht, kortom…
Het was fijn om elkaar weer te ontmoeten.

De volgende netwerkbijeenkomst is
26 November om 20 uur
In Café Lands Welvaren.

Vriendelijke groet Perspektyf
perspektyfwergea@gmail.com

Bedrijven
    
Tweets

06-09-2021 20:50
RT @vvWarga: Eerste wedstrijdverslag van het seizoen op de site van v.v. Warga https://t.co/DqAP4v9hiO


05-09-2021 12:53
RT @vvWarga: Denk je dat 4 actieve van der Meulens genoeg zijn bij Warga 4 tegen Warga 3, nee hoor. In de rust trekt ook dochter Geeske haa…


02-09-2021 19:27
RT @BakkerijdeBoer: Het is bijna weekend ? Ambachtelijke Zandvoortjes Een heerlijke koek voor bij de Formule 1 met een vulling van cake,…


Ouder >

Volg ons op Twitter: @wergeacom

WergeaTV

 

Klik op het logo voor alle video's
van WergeaTV op Youtube

www.wergea.com maakt gebruik van analytische cookies (informatie over browser, besturingssysteem en soortgelijke gegevens). 
Deze worden anoniem verwerkt in Google Analytics. Je laat deze gegevens achter door te navigeren door de website.

Lees hier de disclaimer over alle privacy-gerelateerde zaken.